Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan ve İran'ın birbirlerinin topraklarına 2 gün arayla yaptıkları saldırıların ardından gerilimin artmaması çağrısı yaptı.

İki ülkeden mevkidaşlarıyla da konuştuğunu aktaran Fidan, "Kendileri, pozisyonları anlattılar, yaptıkları eylemin gerekçelerini söylediler. Biz, Türkiye olarak, daha fazla sorunun büyümemesini ve bir an önce sakinliğin sağlanmasını tavsiye ettik" dedi.

İki ülkenin bakanlarının da olayların yayılmasını istemediklerini ve kontrol altına aldıklarını söylediklerini belirten Fidan, "Umarım olaylar burada kalır. İki kardeş ülke arasında daha fazla bu olaylar büyümez" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye olarak, Pakistan ile İran arasındaki gerilimin azaltılması amacıyla ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasına devam edileceğini ve bunun için hazır olunduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi