Feyza Altun ile Fahrettin Altun'un akrabalık ilişkisi yoktur. Sadece soyad benzerlikleri ile bu iki isim sosyal medya da gündem olmuştur. Sosyal medya kullanıcıları bu ikiliyi soyadlarından dolayı aratmaktadır. Feyza Altun ve Fahrettin Altun kuzen ve kardeş de değildir. İkisinin zıt görüşlere sahip olduğu da bilinmektedir. Bazı sosyal medya hesapları ise bu soyadı benzerliğini tiye almıştır. Hatta bir sosyal medya kullanıcısı, Feyza Altun gözaltına alındıktan sonra şu yorumu yaptı; "Fahrettin Altun kardeşi Feyza Altun'a neden destek çıkmıyor :)". Bu yorum kısa sürede binlerce beğeni aldı.
Fahrettin Altun, 11 Eylül 1976 tarihinde Almanya’nın Stuttgart şehrinde doğmuş bir Türk akademisyen ve bürokrattır. 2018 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Altun, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi’nin sosyoloji bölümünü tamamladı. Ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sosyoloji alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi’nde, “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle doktora derecesini aldı ve sosyoloji doktoru oldu.
2002 ve 2003 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri, Utah’daki Utah Üniversitesi’nde, bir araştırma üniversitesi olan siyaset bilimi bölümünde misafir araştırmacı olarak görev yaptı.
2007’de Fatih Üniversitesi’nin sosyoloji bölümünde görev yaptı. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunun bir üyesi oldu ve İletişim Fakültesi’nin kuruluş koordinatörlüğünü gerçekleştirdi.
2008 ile 2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde iletişim bölümünün başkanlığını yaptı. 2015 ile 2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin sosyoloji bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
2014 ile 2018 yılları arasında SETA İstanbul’un genel koordinatörlüğünü ve SETA’nın genel koordinatör yardımcılığını yürütürken, İbn Haldun Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nde dekan olarak atandı.
Akademik kariyeri boyunca, aylık yayınlanan Kriter Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yaptı. TRT 1’de “Enine Boyuna” ve TRT Haber’de “Dışa Bakış” programlarında yorumcu olarak yer aldı. Sabah, Daily Sabah ve Akşam gazetelerinde köşe yazarı olarak çalıştı.
Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük yaptı, Anlayış Dergisi’nde yayın yönetmenliği görevini üstlendi.
Fahrettin Altun, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüştürülmesi sonrasında, 25 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İletişim Başkanı olarak göreve getirildi.