Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medya hesabından yaptığı 'Şeriata s…ım' paylaşımı nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Altun'un evinde arama yapıldı.

Mersin'de tabancayla bir kadını öldüren, bir kadını yaralayan zanlı intihar etti Mersin'de tabancayla bir kadını öldüren, bir kadını yaralayan zanlı intihar etti

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan Altun, Beykoz Adliyesi’ne getirildi. Adliyeye getirilen Altun tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

Erken saatlerde adliyeye sevk edilen Altun, hakimlikteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Altun, geçen gün X hesabından Farsça bir şiir paylaşmasının ardından, kendisine "Feyza hanıma şeriat atak gelmiş" yazan bir kullanıcıya, "Şeriate s…yım" yanıtını vermişti.

Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Altun, şunları söylemişti:

"Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım, yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern, laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum."

Kaynak: Haber merkezi