Hazine'ye ait 12 şirketin hisselerinin Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

'Yenidoğan çetesi' davasında 5'inci gün: 'Bebek çalma değil, alma' 'Yenidoğan çetesi' davasında 5'inci gün: 'Bebek çalma değil, alma'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ticari ünvanlı şirketlerin sermayelerinde bulunan Hazine’ye ait hisselerin tamamının, ana ortaklık-iştirak ilişkileri de korunmak suretiyle bir bütün halinde Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına, 6741 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi gereğince karar verildi.

Hazine’ye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonuna aktarılan şirketlerin isimleri şöyle:

“Koza-İpek Holding Anonim Şirketi, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Anonim Şirketi, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Anonim Şirketi, ATP İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, ATP Havacılık Ticaret Anonim Şirketi, ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret Anonim Şirketi, REK-TUR Reklam Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, Koza Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi, Ipek Online Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi, Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi, Özdemir Antimuan Madenleri Anonim Şirketi ve Koza İpek Tedarik Danışmanlık ve Araç Kiralama Ticaret Anonim Şirketi.”

15 Temmuz'un ardından el kondu

Adı geçen şirketlerin tamamı Koza İpek Grubu'na ait. Koza İpek Holding ise 15 Temmuz darbe girişinin ardından el konan TMSF'ye devredilmişti. Şirketin sahibi Akın İpek ise FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı varken Türkiye'den kaçtı.

Türkiye Varlık Fonu ise Cumhurbaşkanlığı adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen bir yatırım fonu. Ancak bu fonun gelir ve giderleri, harcamaları açık olmadığı kurulduğu günden bu yana eleştirilere neden oluyor.

Kaynak: DHA