Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu'nda Sosyal Politikalar Başkanı olan Feramuz Üstün, görevinden ayrıldığını duyurdu. 

İstifanın diğer bir sebebinin de en son yapılan istişare kampında gelecek Partisi Mansur Yavaş’ı destekleme kararını aldırması dolayısıyla Feramuz üstünü bir kesim teşkilat mensupları eleştirmişti.

X (Twitter) hesabından açıklama yapan Üstün, şu ifadeleri kullandı:

"Kuruluşundan beri içinde bulunduğum Gelecek Partisi’ndeki görevlerimden şahsi işlerimin yoğunluğundan dolayı Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun müsadesi ve helalliğini alarak ayrılmış bulunuyorum. Gönlüm; Başbakanlığı döneminde de temiz, şeffaf, dürüst siyaset mücadelesinde milletvekili olarak yanında olduğum Sayın Genel Başkanımız ve yol arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Bundan sonraki süreçtede bulunduğumuz her yerde gençliğimizden beri olduğu gibi aynı ilkeler doğrultusunda milletimize hizmet etmeye devam edeceğim. Saygılarımla."

Feramuz Üstün kimdir?

Feramuz Üstün, (d. 10 Aralık 1970, Kelkit) Türk siyasetçi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nü bitirmiştir. Serbest mali müşavir olarak çalışmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Meclis Üyeliğine seçilmiş, İller Bankası Yönetim ve Denetim Komitesi Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. İlbank Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. TBMM 24. Dönem AK Parti Gümüşhane milletvekilidir. Gelecek Partisi'nin kurucu olup Başkanlık Kurulu'nda Sosyal Politikalar Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Feramuz Üstün'ün Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşlığı da yaptığı bilinmektedir.

Kaynak: Haber merkezi