Fenomen Ramazan Hoca kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Fenomen Ramazan Hoca’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Çay ocağında öldürülen Fenomen Ramazan Hoca kimdir? Sizler için derledik..

Fenomen Ramazan Hoca kimdir? 

1977 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. 2024 yılı itibari ile 47 yaşındadır. Ramazan Pişkin, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan Ulu caminde yerli ve yabancılara anlattığı dini bilgiler ile ünlenmiştir. Önceleri deli olarak anılsa da daha sonradan filozof olarak anılmaya başlanmıştır. Asıl ismi Ramazan Böçkün’dür. Diyarbakırlı Ramazan Hoca 2020 yılında İstanbul’da akıl hastanesine kaldırılması sonucu tekrardan gündeme gelmişti.

Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinde Ramazan Pişkin’in İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda öldürüldüğü öğrenildi. Savcılık Pişkin’in ölümünü aydınlatmak için soruşturma başlattı.

Diyarbakır’da halk arasında “Ramazan Hoca” diye bilinen Ramazan Pişkin, 8 aydan bu yana yaşadığı İstanbul Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında cansız bedeni bulundu.

Pişkin'in Eczacı komşusunun ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

Çay ocağı içerisinde yapılan incelemede Ramazan Pişkin'in bıçakla öldürüldüğü kaydedildi.

Cinayetin aydınlatılması amacıyla çevrede bulunan kamera kayıtları inceleme altına alındı.

Behçet Bakır kimdir? Behçet Bakır kimdir?

Diyarbakır'da küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatarak sembol isim haline gelen Ramazan Pişkin, halk arasında “Filozof Ramazan” ve Ramazan Hoca” olarak da biliniyordu.

Editör: Kadir Gürhan