Panathinaikos baş antrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçından sonra tribünlere, derbiye atıfta bulunarak yaptığı 3-1 hareketi tartışmalara neden olmuştu. Ergin, yaşanan tartışmalar sonrası Fenerbahçe'den özür dilediğini açıklamıştı.

Ergin'in yaptığı işaretten sonra, sosyal medyadan açıklama yapan Fenerbahçe, "Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır" ifadelerini kullandı. 

“Ergin Ataman görevde olduğu sürece oyuncu göndermeme kararı”

Fenerbahçe'nin X'den yaptığı açıklama şöyle:

“A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Beşiktaş'ın Ajax maçı kamp kadrosu belli oldu Beşiktaş'ın Ajax maçı kamp kadrosu belli oldu

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;

‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”

Kaynak: Haber Merkezi