Gazeteci Fatih Altaylı, kendi Youtube kanalında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin milletvekillerine gönderdiği ‘Erdoğan'ı TBMM’de ayakta karşılayacağız’ talimatına değinen Altaylı, "Özgür Özel, CHP tarafından sıkça eleştirilen bir isim. Sosyal medyada 'Özgür Özel istifa etsin' diyenlerin sayısı oldukça fazla. Ancak Özgür Özel, bu tutumunu değiştirecek gibi görünmüyor. Herkesin bir siyaset yapma üslubu var. Özgür Özel’in mantığını anlayabiliyorum. Onun mantığı şu şekilde: Daha önce CHP’nin cumhurbaşkanının meclise girdiğinde ayağa kalkmamak gibi bir tutumu vardı. Bu da oldukça mantıklıydı, çünkü cumhurbaşkanı olarak meclise geliyor ama aynı zamanda bir partinin genel başkanı. Bu durum, mevcut anayasal düzenlemenin bir garabeti nedeniyle ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

 “AKP’yi yıpratan bir politika izliyor”

Fatih Altaylı’nın konuyla ilgili konuşmasının satır başları şöyle;

Meclis'te oturma düzeni değişiyor: İki parti yer değiştirecek Meclis'te oturma düzeni değişiyor: İki parti yer değiştirecek

Özgür Özel'in şu anda izlediği politika hakkında şunları söyleyebilirim: AKP'den kopan seçmenleri nasıl CHP'ye kazandırabiliriz, özellikle de CHP'nin cumhurbaşkanı adayına yönlendirebilir miyiz? Bu seçmenler, Erdoğan'a karşı bir düşmanlık beslemeden, geçmişte AKP'ye oy vermişler. Erdoğan'ı bir zamanlar sevdikleri halde, artık eski gücünü ve otoritesini kaybettiği için ona olan bağlılıklarını koparmak kolay değil. Eğer Erdoğan'a saygısızlık yapılırsa, bu seçmenler araya girebilir. "Ben yıllarca bu adama oy verdim, evet bugün başarısız ama ona kötülük yaparsanız ben sizin yanınıza gelmem" diyebilirler. Özgür Özel'in bu durumu anlaması gerekiyor; aksi takdirde çok garip bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Bazıları ona "gizli AKP'li misin?" diye soruyor, ama o bu şekilde hareket etmiyor. AKP'yi yıpratan bir politika izliyor. CHP, AKP'nin birinci parti olduğunu kabul ederek, "Merak etmeyin, biz sizin liderinize saygısızlık yapmayacağız. Siyasetten devirip işimize bakacağız" diyor.

Kaynak: Haber merkezi