Gazeteci Fatih Altaylı kendi youtube kanalından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Hüseyin Yayman’ın “milli güvenlik sorunu bilgisayar oyunu” açıklamasına değinen Altaylı, bu bir dünya görüşü AKP’nin Türkiye’ye dayatmaya çalıştığı bir dünya görüşü, aslında bir dünya görüşü bile değil görüş demek bile mümkün değil. AKP’nin Türkiye’ye dayatma çalıştığı bir tarz diyeyim. Bu tarz ne biliyor musun? Neşesiz somurtkan eğlenmeyen gülmeyen gülmeyi ayıp sanan bambaşka bir kültür bu” dedi.

Böyle düşüncelerin kötü bir toplum dayatması olduğunu açıklayan Altaylı, “Bizim bu ülkemizde görmeye alıştığımız bunların o eski Türkiye dediği yıllarda böyle saçma sapan şey mi olur diyeceğimiz bir kültürü bize zorla itiliyor. Gülme, mutlu olma, sevinme, eğlenme, para kazanma, paranı dilediğin gibi harcama onlar neyi uygun görürse o kılıf içerisine kal somurt, mutsuz ol böyle bir toplum dayatması bu. Oyuna da böyle bir gözle bakıyorlar” İfadelerini kullandı.

Çocukları yasak ile engelleyemezsiniz”

Yasakların bir işe yaramayacağını söyleyen Altaylı, “Elbette zararlı bir takım oyunlar zararlı bir takım faaliyetler çeşitli sosyal medya mecralarında falan oluyor. Bunları bu şekilde engelleyemez, yasaklıyım ne oluyor, vpn ile giriyor çocukları böyle engelleyemezsin” diye konuştu.

Bilinçsiz bir toplumun yetiştirildiğinin altını çizen Altaylı, “Senin buradaki temel eğitim şeyin şudur bu zararlı etkiye açık olmayacak şekilde gelişecek çocuklar, gençler yaratmak. Sen bilinçsiz bir toplum yaratırsan sen baskı altında inim inim inleyen bir gençlik yaratırsan oralara giderler zaten ve daha kötüye gider bu iş” dedi.

“Özgür bırak gençleri”

Gençlerin tarikat yurtlarında baskı altında olduğunu savunan Altaylı,

AK Partili Aktay: İlk 4 maddeye dokunmayacak bir anayasa değişikliğine gerek yok AK Partili Aktay: İlk 4 maddeye dokunmayacak bir anayasa değişikliğine gerek yok

“Sen gençleri keyif keyifli büyüt, sen gençleri tarikat yurtlarında baskı altında bırakma, sen gençlerin eğlenmesine imkan sağla, sen gençlere spor, müzik, sağlıklı, eğlence metotları, sağlıklı yöntemleri göster özgür bırak gençleri, sen gençleri kapattığın müddetçe bir odaya tıktığın sürece orada onlara maruz kalıp onlardan kötü etkilenme ihtimalleri artıyor. Bırak abi çocukları, düşün lan çocukların yakasından bırakın eğlensinler. Komiser yapma, içki içme, onu yapma bunu yapma şunu yapma çocuk da gidiyor ondan sonra internette bunu yapıyor iş mi bu bırakın çocukları ya” şeklinde konuştu

“Sanane ‘lan’ içerse içer bekçi misin?”

Gençlerin eğlendiği Festival gibi etkinliklerin yapılmamasına değinen Altaylı,

“Festival sakın ha, niye içki içerler sanane lan içerse içer bekçi misin, günah e sen çalıyorsun çalmak günah değil mi? hırsızlık, onun kılıfı var bu onun kılıfı yok zina yapıyorsunuz hepiniz nerede, onun kılıf var 4’e kadar serbest. Ulan Suudi Arabistan’da herkes evinde içiyor şeriat memleketi sanane bırak bırak genç ne yapıyorsa yapsın baskıla diyorsun daha beter oluyor, ne oluyor uyuşturucuya gidiyor. Uyuşturucu patlama niye ottur günahı yoktur değil mi sulu yasak kuru serbest bırakın ya bırakın çocukları kardeşim bırak. Ondan sonra zararlı akımlar en zararlı akım sizsiniz en zararlı akım baskıdır çocukların üstündeki” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Haber merkezi