21 Ağustos’ta Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran hala bulunamadı. Konuya ilişkin konuşan gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye'de çocukların en çok kaybolduğu illeri açıkladı.

Altaylı, "Keşke bir tek Narin olsa, Türkiye'de o kadar fazla çocuk kayboluyor ki inanamazsınız! Bu vereceğim rakamlar aslında devletin resmi sayıları. Bir yandan açık kaynaklardan edinebildiğimiz bilgilere göre Türkiye'de son 8 yılda kaybolan çocuk sayısı yaklaşık 100 bin, 98-99 bin civarında" dedi.

Yılda 10 binden fazla çocuk kayboluyor"

Yılda 10 binden fazla çocuğun kaybolduğunu aktaran Altaylı, "Ayda kaybolan çocuk sayısı yine devletin resmi istatistik verilerine göre bin ila bin 200 arasında inanabiliyor musun! Biz Narin’den bahsediyoruz ama binlerce çocuk kayboluyor. Kaçırılıyor mu, öldürülüyor mu, yurt dışına mı götürülüyor, içeride mi kayboluyor, organ mafyası mı? Bunların hiçbiriyle de ilgili ortalıkta somut bir bilgimiz yok ama bunlar açıklanmış açık kaynaklarda haber olmuş sayılar" ifadelerini kullandı.

Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı

Çocukların en çok kaybolduğu iller

Çocukların en çok kaybolduğu illeri de sıralayan Altaylı, "İlk sırada neresi var? İstanbul diyeceğimi düşüneceksiniz muhtemelen nüfus oranından, ama değil! En fazla çocuk kaybolan il yine açık kaynaklardaki bilgilere göre Antalya, ikinci sırada Diyarbakır var, üçüncü sırada Gaziantep var, dördüncü sırada İstanbul var. Belki İstanbul daha fazla ama kayda girmiyor onları bilmiyoruz."

Kaynak: Haber merkezi