Gazeteci Fatih Altaylı kendi Youtube kanalından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Anlık görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinden sapkınların, özellikle kız çocuklarını tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulunduklarına ilişkin Altaylı, “Özellikle cinsel suçlar açısından da çok yaygın bir durum. Tiktokta, telegramda da yapanlar var. Bunlar ciddi sıkıntı, insanlara 12-13 yaşındaki gençlere şantaj yaparak hem kendilerine zarar vermelerini sağlıyor hem de cinsel obje haline gelmelerine sebebiyet veriyorlar” ifadelerini kullandı.

“Evden kaçmalarına hatta ‘seks işçisi’ olmalarına kadar varan süreçler”

Fatih Altaylı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Müge Anlı İbrahim kimdir? Müge Anlı İbrahim kimdir?

“Bir süre sonra bu insanların kaçırılmasına ve kaybolmasına neden oluyorlar. Çocukları etkileyerek onlara göğüslerini, cinsel bölgelerini göstermelerini sağlıyorlar. O görüntüleri elde ettikten sonra görüntülerle şantaj yapmaya başlıyorlar. Çeşitli başka suçlara yönlendiriyorlar. Sonunda evden kaçmalarına hatta ‘seks işçisi’ olmalarına kadar varan süreçler işletiyorlar. Bizim ülkemizde de var başka ülkelerde de var hatta uluslararası şebekelerde var bunu organize eden. Uluslararası bir mesele bu çok ciddi müdahale ediliyor.”

“Sokakta gezmeye korkuyorum artık”

“Türkiye’de bu mücadele ne kadar ediliyor, edilebiliyor mu? Bunu bilmiyoruz. Zaman zaman böyle patlak verdiğini görebiliyoruz. Türkiye ne yazık ki kötü insanların egemen olduğu bir ülke haline geldi. Bunlar kimden cesaret alıyor ben bilmiyorum. Ama muhakkak ki bunlara cesaret veren bir sistem var. Bizim ülkemiz, bırak kadınları senin benim için bile çok tehlikeli. Ben 1.90 boy 90 kilo ağırlığında olan birisi dahi olsam sokakta gezmeye korkuyorum artık.”

Kaynak: Haber merkezi