'Tevhid' bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir adlı kişiye yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için "Eline sağlık" paylaşımının ardından hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edilen Fatih Altaylı, paylaşımını 'test amaçlı' yaptığını söyledi. Altaylı, olaydan 10 gün önce AK Partili bir tanıdığının "Partideki FETÖ’cüler sana hamle yapacak" dediğini söyledi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Altaylı, "Yaklaşık 10 gün önce AK Parti içerisinden biri arayıp dedi ki, ‘FETÖ’cüler içeride halen varlar ve sana karşı hamle yapacaklar. ‘Böyle bir güçleri var mı?’ dedim. ‘Var, partide yeniden örgütleniyorlar’ dedi. Tipik Fetullah işi, çok net. Eski Fetullahçı kardoların işi. Pelikan ve Fetullah el ele. Zaten aralarında çok fark yok. Onların yaptığı iş" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, BM oturumunda konuştu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, BM oturumunda konuştu

Tepki çeken "Eline sağlık" paylaşımını 'test amaçlı' yaptığını söyleyen Altaylı, şunları söyledi:

"O an yanımda reklamcı arkadaşım vardı. Dedim ki, ‘Bir tweet atacağım. İki taraftan birden küfür yiyeceğim.’ Ve attım. Arkadaşım ‘Kimi kastediyorsun’ dedi. ‘Kim kimi anlarsa onu. Sen şimdi tartışmaya bak’ dedim. Çünkü biliyorum, herkes kendi açısından algı yapacak. Ben test amaçlı attım. 3-4 saat sonra yazdım bunu. Dedim ki ‘Bir test yaptım, sonucunu aldık.’ Niyetim toplumdaki bölünmeyi görmek ve göstermekti. Bunca yıl suçu ve suçluyu övmemişim şimdi mi öveceğim?"

Kaynak: Sözcü