Erbakan tarih verdi: Ekonomik veriler Türkiye'yi erken seçime zorluyor Erbakan tarih verdi: Ekonomik veriler Türkiye'yi erken seçime zorluyor

Gazeteci Fatih Altaylı, Süleyman Soylu’nun yeni bir siyasi parti kuracağı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, “Soylu'nun siyasette bir karşılığı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’nun siyasette karşılığı olduğunu yıllar önce anladığı ve AKP'nin oy kaybetmeye başlayacağını, yolun sonuna geldiğini görünce AKP'nin ancak merkez sahada bir yerlere oy kaptırabileceğini bildiği için Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş'un ikisini de, birisi daha muhafazakar birisi daha milliyetçi çizgideki iki partiyi alarak AKP'nin içine katmıştı. Sonrasında Süleyman Soylu, AKP ile fazla özdeşleşip o taraftan biraz belki mesafe alınca sonra İYİ Parti çıktı ortaya. Şimdi anlıyoruz ki aslında galiba İYİ Parti’yi de Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdurmuş” ifadelerini kullandı.

“AKP içerisinde de bu yasaya karşı olanlar var”

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün Youtube kanalında sokak hayvanları, Mustafa Sarıgül’ün videosu, Süleyman Soylu’nun parti kuracağı iddiaları gibi ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sokak hayvanları ile ilgili tartışmalara değinen Altaylı, “Oradaki mesele şu; İnsanların bazıları suç iliyor diye hiç de az olmayan sayıda bütün insanları öldürmüyoruz ya da hapse tıkmıyoruz. Bu dünyayı diğer canlılarla beraber paylaştığımızı unutmamamız lazım. Bizim bulunduğumuz coğrafyada bu topraklarda sokak hayvanları meselesi bize ait değil. Çok uzun süredir devam eden yüzlerce yıldır devam eden bir mesele. Türkiye özellikle İstanbul bu sorunla baş edememiş. Osmanlı döneminde bunlar toplanıp götürülmüş. Orada olan o zamanki olaylar hala konuşulur anlatılır. Kolay bir iş değil. Bu daha çok tartışılır. Yasa geçtikten sonra tartışılır. AKP içerisinde de bu yasaya karşı olanlar var. Belki CHP içerisinde bu yasadan yana olanlar da vardır” dedi.

“Yasa çıkarsa eğer, bu şekliyle sokaklarda olaylar olacak”

Kafa karıştırıcı ve karar verilmesi zor bir mesele olduğunu söyleyen Altaylı, “Yasa çıkarsa eğer, bu şekliyle sokaklarda olaylar olacak. Bir tahmin değil bu, kesinlikle olacağından eminim. Bu köpekleri toplayanlara saldırılar olacaktır. Bu köpekleri yakalayıp götüren araçların önleri kesilecektir. Bu yasa Türkiye'de epey bir sıkıntıya sebep olur bir süre. Daha insancıl bir çözüm herkesin arzusu” diye konuştu.

“Mustafa Sarıgül'ün özel hayatıyla ilgili haberler bizi ilgilendirmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün yer aldığı iddia edilen videoyla ilgili konuşan Altaylı, “Mesele o değil. O olsa ne olur? Bize ne? Mustafa Sarıgül'ün yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, irtikap bunlarla ilgili hakkında çıkacak her türlü haber bizi, seni, toplumu herkese ilgilendirir. Bunun dışında Mustafa Sarıgül'ün özel hayatıyla ilgili çıkacak haberler bizi çok ilgilendirmez. Üstelik Mustafa Sarıgül de bu konuda başkalarının özel hayatına karışan, ona buna ahkam kesen birisi de olmadığı için bizi hiç ilgilendirmez. Hani birisi böyle vardır ya özellikle sağ kesimden çıkar öyle tipler. Ahlak bekçisidir falandır. O zaman böyle bir şey olur o zaman dersin ki ya kardeş bu ne? Mesela bu oldu. Daha önce ismi lazım değil, İhlas grubundan birine olmuştu. Orada LGBT diye yayın yapılırken çıkmıştı. İşte o zaman konuşursun. ‘Bu ne perhiz bu ne hıyar turşusu?’ dersin. Mustafa Sarıgül’ün öyle bir tarafı da yok. Hiç kimsenin ne uçkuru ne cinsiyeti ne bir şeyle ilgilenmiş. O yüzden ulusal kriminal laboratuvara gidip de böyle bir rapor almasına bile bence gerek yokmuş. Almakla iyi yapmış. Ulusal kriminal laboratuvar kamu kuruluşu değil, özel laboratuvar ama akredite bir laboratuvar olduğu için verdiği raporların gerek mahkemelerde gerekse uluslararası davalarda kabulü söz konusu. ‘Bu görüntülerde görülen kişinin Mustafa Sarıgül'ün fiziksel özellikleriyle uyuşmamaktadır’ demişler. Herhalde Mustafa Sarıgül’ün vücut ölçüleri alındı. Başka türlü nasıl olacak?” ifadelerini kullandı.

“Sarıgül'ün ve oğlunun siyasi işleri, belediyelerde yaptıkları işler daha önemli”

Söz konusu görüntüleri izlemediğini ancak karşısına çıkan fotoğrafı gördüğünü belirten Altaylı, “Ben seyretmedim ama görüntülerde iki çıplak şahıs varmış. Bunlardan birisinin Mustafa Sarıgül, diğerinin de Mustafa Sarıgül'ün yakınındaki birisi olduğu iddia ediliyor. Ulusal kriminal laboratuvar ‘Mustafa Sarıgül’e uymuyor’ diye bir açıklama yapmış. Ben de diyorum ki uysa bana ne? Uymasa bana ne? Mustafa Sarıgül'ün siyasi kimliği, siyasi kişiliği önemli. Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediyesi dönemindeki iddialar, oğluyla ilgili iddialar beni daha çok ilgilendiriyor. Mustafa Sarıgül’ün aşk hayatından, kimle yatıp yatmadığına, kimle kalkıp kalkmadığı beni daha çok ilgilendirmiyor. Bu olayla ilgili sadece bir tane gözüme çarpan bir fotoğraf oldu. Fotoğraf ister istemez önüme geldi. Ben de açıkçası o fotoğrafta olan kişinin Mustafa Sarıgül olmayacağını düşündüm. Çünkü çok daha genç birine ait gibi görünüyordu o görüntüler. Ama dediğim gibi hiç beni ilgilendirmiyor. Mustafa Sarıgül'ün ve oğlunun siyasi işleri, belediyelerde yaptıkları işler beni daha çok ilgilendiriyor. Bu kadar basit” dedi.

“Galiba İYİ Parti’yi de Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdurmuş”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni bir parti kuracağı iddialarına işaret eden Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer Süleyman Soylu’nun böyle bir niyeti var ise bence doğru. Yanlış bir niyet değil. Süleyman Soylu'nun siyasette bir karşılığı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’nun siyasette karşılığı olduğunu yıllar önce anladığı ve AKP'nin oy kaybetmeye başlayacağını, yolun sonuna geldiğini görünce AKP'nin ancak merkez sahada bir yerlere oy kaptırabileceğini bildiği için Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş'un ikisini de, birisi daha muhafazakar birisi daha milliyetçi çizgideki iki partiyi alarak AKP'nin içine katmıştı. Sonrasında Süleyman Soylu, AKP ile fazla özdeşleşip o taraftan biraz belki mesafe alınca sonra İYİ Parti çıktı ortaya. Şimdi anlıyoruz ki aslında galiba İYİ Parti’yi de Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdurmuş. Gelişmeler onu gösteriyor. Yani bugünkü siyasi gelişmeleri okuduğumuz zaman ‘İYİ partiyi de biz kurdurduk ki bizi bölecek olan da bizim kontrolümüzde olsun’ demiş gibi anlaşılıyor.

“Süleyman Soylu’nun siyasette ve toplumda bir karşılığı var”

Zaman geçtikçe siyasi meselelerin daha anlaşıldığını söyleyen Altaylı, “Zaten İYİ Parti'nin kurucusunun da AKP kurucusu olduğu bilindiği için biz zaman geçtikçe siyasi meseleleri daha iyi görmeye başlıyoruz. Herkesi kandırdı o parti ama sonuçta bunu da bugün anlamış gibiyiz. En azından böyle bir değerlendirme yapmak mümkün. Süleyman Soylu'nun bir karşılığı toplumda vardı. Milliyetçi, zaman zaman radikal milliyetçiliğe kayan, terörle mücadele konusunda son derece sertleşen söylemleri vardı. Makuldür. Parti kurabilir. Kurarsa da bir miktar oy alır. Barajı geçer mi bilmiyorum ama bir miktar oy toplayabilir. Süleyman Soylu, Zafer Partisi ile birleşseydi çok oy toplayabilirdi. Ama onlar düşman kardeşler olduğu için pek olur gibi durmuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi