Gazeteci Fatih Altaylı kendi Youtube kanalından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Münevver Karabulut'u öldüren ve tutuklandıktan sonra kaldığı hücrede ölü bulunan Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ilişkin konuşan Altaylı, “Mezar taşı silinmiş, otlar bürümüş. Sanırsın ki 100 sene önce ölmüş ailesinden kimse kalmamış unutulmuş birisinin mezarı. Evladını kaybetmiş bir aile en azından annesi falan tertemiz yapar güller olur. Mezar bir mezbelelik, kimsesiz birisinin mezarı sanki o beni çok şaşırttı” ifadelerini kullandı.

Düzce’de yaşanan domuz eti skandalına ilişkin de konuşan Altaylı, “Domuz etini bütün Düzce’ye değil özellikle KYK yurtlarında kalanlara yedirdiler. Bunlar bir yemek firması KYK yurtlarına verdiğinde bunun bir AKP’li firma olduğunu anlamamak mümkün değil” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 zabıta memuru alacak Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 zabıta memuru alacak

“Bir kızın katledildiği kanlı koltuğu evde tutup, onun üzerinde içkiyle poz veren bir aile”

Fatih Altaylı’nın konu ile ilgili konuşmalarının satır başları şöyle;

Mezar taşı silinmiş, otlar bürümüş. Sanırsın ki 100 sene önce ölmüş ailesinden kimse kalmamış unutulmuş birisinin mezarı. Evladını kaybetmiş bir aile en azından annesi falan tertemiz yapar güller olur. Mezar bir mezbelelik kimsesiz birisinin mezarı sanki o beni çok şaşırttı. Ailenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu biliyoruz. Bir kızın katledildiği kanlı koltuğu evde tutup, onun üzerinde içkiyle poz veren bir aileden normal bir davranış beklemek mümkün değil. Mezar açılınca garabetin kat sayısı arttı.  Rezan Epözdemir’i aradım, mezar açıldıktan sonra ne olduğunu öğrenmek için. O da şaşkındı; mezarda yatanın Cem Garipoğlu olduğunu düşünüyordu. Ancak içeride bambaşka bir durumla karşılaştı. Ceset parçalanmıştı ve vücut bütünlüğü yoktu. Kefeni de yoktu. İçeride bir naylon poşet bulunuyor, içindeki ne olduğu ise belirsizliğini koruyor. Kim gömdü, nasıl gömdü, yoksa başka biri mi gömüldü? Bu sorular, herkesin aklında bir şüphe bulutu oluşturdu. Aileden kimsenin olmaması da durumu daha da garipleştiriyor; bu saatten sonra her şey mümkün. Garipoğlu ailesi, korku filmlerindeki garip ailelere benziyor.

AKP il başkan yardımcısı firmanın sahibi”

Domuz etini, bütün Düzce’ye değil özellikle KYK yurtlarında kalanlara yedirdiler. Bunlar bir yemek firması KYK yurtlarına verdiğinde bunun bir AKP’li firma olduğunu anlamamak mümkün değil. Çünkü CHP’li bir firmaya bunu asla verdirmezler. AKP il başkan yardımcısı firmanın sahibi. Bu firmayı direkt suçlamayabilirim. Ancak, bu firmanın etleri başka bir kaynaktan temin ediliyor. Yani, kendi ürettikleri etler değil; aldıkları firma ise AKP ile bağlantılı. Başka firmalarla ticaret yapmadıkları için, etin gittiği yere dikkat etmek gerekiyor. Aldıkları firmada dışarıdan baktığında Müslüman görüntü içerisinde camiden çıkmıyorlardır. Ama böyle bir şeyi yapmakta sorun görmemişler.

Kaynak: Haber merkezi