Gazeteci Fatih Altaylı kendi Youtube kanalından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine verdiği sert tepkisine değinen Altaylı, “Açıkçası züppe demek hakaret değildir, yani insanlar birbirine amma züppelisin falan diyebilirler. Ama tabii bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediğin zaman Erdoğan’ın yakınlarının, yandaşlarının kendilerini ortaya atıp can siper Erdoğan’ı savunması normal. Bundan dolayı Tuncay Özkan’a bir dava açılsaydı Tuncay Özkan sadece sert bir cümle kullanmış olurdu züppeden bir hakaret unsuru çıkar mıydı? Emin değilim. Ama Tuncay Özkan’a yönelik söylenen bilmem ne çocuğu lafı o.ç lafı gerçekten ağır bir hakaret Siyasette seviyenin yer altına indiğinin göstergesi.” dedi.

“Züppe demek hakaret değildir”

Fatih Altaylı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Siyasette seviye oldukça yerlerde görüldüğü kadarıyla. Tuncay Özkan’ın uzun zamandır siyasete sesi soluğu çıkmıyordu. Seçimlerden sonra özelliklede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan’ı değiştikten sonra Tuncay Özkan’dan pek ses seda çıkmıyordu. Hatta, Kemal Kılıçdaroğlu’nu uzun zamandır görmüyorum falan demişti. Sanki artık süremiz dolsa da bitse bu iş gibi çekingen geri planda duran bir siyasetçi halindeydi. Siyaset sahnesine yeniden ve sert bir giriş yaptı, biraz fazla sert oldu girişi.
 “Yeniden gündeme gelmek için yaptı”

Özkan’ında uzun zaman sonra züppe lafının uzun zaman sonra siyası çıkış olarak cumhurbaşkanı Erdoğan’a züppe demesinin bir etkisi olmayacağını bilmeyecek kadar cahil değil.O da belli ki yeniden gündeme gelmek ve tekrardan siyaset içerisinde ve CHP’de yakında çıkacağı belli olan kavga içerisinde yer almak istediğini göstermiş olabilir. Tuncay Özkan’ın bu lafı ben gündeme gelmek tekrardan popülarite kazanmak için söylediği konusunda zerre şüphe duymuyorum.  Böyle sert bir çıkış aylarca konuşmayan birisinden gelmesi başka bir mana ifade etmez. 

Meral Akşener uzun zaman sonra yeniden görüntülendi Meral Akşener uzun zaman sonra yeniden görüntülendi

Hangisi daha çok gösteriş yapıyor diyorsan Erdoğan daha fazla yapıyor

Erdoğan’ın muhaliflere yönelik söylediği cümleler ise aslına bakarsan son derece komik yani şimdi Türkiye’de gösteriş denilince insanın aklına ilk gelen siyasetçi herhalde muhalefetten bir siyasetçi değil o yaldızlı baldızlı koltuklar taht ev Merkel’i ağırladığı günkü o debdebe saraydaki gösterişler şunlar bunlar baktığın zaman, gösteriş diyorsan Ekrem İmamoğlu’nun Paris’te yaptığı da gösterişli bir şeydi ama o şahsi bir gösterişten daha çok İstanbul adına olmuş bir şeydi. Hangisi daha çok gösteriş yapıyor diyorsan Erdoğan daha fazla yapıyor. Gittiği yerde 4-5 uçakla Amerika’ya gitmek bakan otomobillerini ayrı uçaklarla askeri uçaklarla oraya taşıtmak uzun uzun konvoylar falan bunlar az uz gösteriş değil Erdoğan bunu itibardan tasarruf olmaz diye anlatıyor herkese, o zaman Ekrem İmamoğlu ya da muhalifler bizim de itibarımız var kardeşim diyebilirler, biz de İstanbul’un itibarını koruyoruz falan da diyebilirler. Erdoğan kendisine yönelik suçlamaları bir ayna tutarak sanki savuşturacağını düşünüyor. Ama ayna bile altın varak kaplı, o yüzden yani tamam o da gösterişçi ama hani bir teraziye koyarsan veya bir skala yaparsan Erdoğan’ın gösterişi İmamoğlu’nunkinden yüksek çok büyük fark var. Erdoğan gösterişi eleştirecek son konumdaki adam Tuncay Özkan’ın söylediği hoş mu değil ben olsam söylemezdim ama Tuncay Özkan da belli ki yeniden gündem olmak istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi