Gazeteci Fatih Altaylı, kendi Youtube kanalında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yeni asgari ücret için tahminde bulunan Altaylı, “Hükümetin açıklamalarına bakacak olursak zam tutarı, hedef enflasyon olacak gibi görünüyor. Fakat hedef enflasyon %17.5 olduğu için bunu taşıyamazlar. Açıklanan geçen yılki toplam enflasyonun ve gerçek enflasyonunda altında olacağını düşünüyorum” İfadelerini kullandı.

Bahçeli’nin Özgür Özel’i ve CHP’yi hedef göstermesinden sonra Bahçeli'nin Özel ile tokalaşmasını eleştiren Altaylı, “Özgür Özel'e ve partisine ağır hakaretlerde bulundu, ardından bunları siyaseten söylediğini iddia etmesi oldukça tuhaf. Bir diğer garip durum ise Özgür Özel'in bu olayları sanki hiç yaşanmamış gibi ele alması” dedi.

“Asgari ücrete yüzde 35 zam yapılacak”

Fatih Altaylı’nın konu ile ilgili konuşmalarının satır başları şöyle;

Hükümetin açıklamalarına bakacak olursak zam tutarı, hedef enflasyon olacak gibi görünüyor. Fakat hedef enflasyon %17.5 olduğu için bunu taşıyamazlar. Açıklanan geçen yılki toplam enflasyonun ve gerçek enflasyonunda altında olacağını düşünüyorum. Ama Hedef enflasyonunda üzerinde olacaktır. Diyelim ki yılsonunda açıklanan enflasyon %47 benim tahminimce %35 zam yaparlar.

Gelin Evi İrem Kelebek kimdir? Gelin Evi İrem Kelebek kimdir?

Bahçeli ve Özel’in tokalaşması

Bahçeli'nin söylediklerinden hangileri samimi, hangileri siyasi amaçla yapılıyor? Hangi ifadeleri, "Bak ne güzel konuştu" dedirtmek için kullanıyor? Özgür Özel'e ve partisine ağır hakaretlerde bulundu, ardından bunları siyaseten söylediğini iddia etmesi oldukça tuhaf. Bir diğer garip durum ise Özgür Özel'in bu olayları sanki hiç yaşanmamış gibi ele alması. Özgür Özel’in cumhurbaşkanı geldiğinde makama saygı göstermek için ayağa kalkarız demesini bir ölçüde anlayabiliyorum. Ancak keşke Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel başkanı olarak değil, bir cumhurbaşkanı gibi konuşabilseydi o zaman o makama saygıyı gerektiren bir durum ortaya çıkabilirdi. Bahçeli olayına anlam veremiyorum. Burada açık açık sövüp, sonrasında arkada “kusura bakma” diyorsun. Bahçeli böyle diyince Özgür Özel’in yerinde olsaydım, Bahçeli Bey, “iyisiniz hoşsunuz da meclis kürsüsünden aleni bir şekilde hakaret ettiniz”. Hakaret etmeyin, diyerek oradan ayrılırdım. Var mı öyle bir şey? Siyaseten sövmek diye kabalığın siyasetleri mi var? Özgür Özel’e ve diğerlerine hak veremedim.

Kaynak: Haber merkezi