Dervişoğlu: Hangi hesaplarla DEM'e el uzattıklarını görüyoruz Dervişoğlu: Hangi hesaplarla DEM'e el uzattıklarını görüyoruz

Gazeteci Fatih Altaylı kendi Youtube kanalından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri Bahçeli’nin DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasının ardından yaptığı açıklamada "DEM Parti'ye uzattığım el 'Gelin Türkiye Partisi olun' teklifidir" sözlerini yorumlayan gazeteci Fatih Altaylı, “DEM Parti, 40 senedir Türkiye partisi olamamışta şimdi el uzatınca mı olacak? Mesele şu anayasa için ihtiyaç var. Anayasayı en azından referandum sayısına ulaştırabilmek için herkese ve her şeye ihtiyaç var. Gerekirse DEM Parti’nin de eli sıkılır, Hüda-Par’ında sıkılır. Gerçi HÜDA-PAR’ın sıkılıyordu zaten DEM eğer ekmek kadayıfı ise HÜDA-PAR’da kaymaktır. Anayasa söz konusu olduğu zaman kaymaklı, kaymaksız, şerbetli, şerbetsiz her türlü kadayıf yenebiliyor” dedi.

AKP-MHP koalisyonu “DEM Parti’den destek alabiliriz” diye düşünüyorlar”

Fatih Altaylı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Anayasa’ya DEM Parti’nin destek verebileceğini parti sözcüleri daha önce söylemişti. “Gelin hep beraber gerçekten sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapalım” diyen DEM Parti sözcülerinin ardından, AKP-MHP koalisyonu  “DEM Parti’den destek alabiliriz” diye düşünüyorlar. İlginç olur açıkçası, Devlet Bahçeli DEM Parti’nin “ak dediğine bile ak dememe aksa bile ak dememe” konusunda çok kararlı bir tutum içerisindeydi. 2015 seçimlerinde iktidar, ayaklarının dibine kadar geldiğinde bile İktidarı “DEM Parti’nin desteklediği bir iktidara biz evet diyemeyiz.” Dedikten sonra AKP’ye yanlamıştı.  O gün iktidar olmak için bile DEM Parti ile işbirliği yapmayan Bahçeli’nin bugün AKP’nin istediği anayasa değişikliğini yapmak için DEM Parti ile işbirliği yapması ilginçtir.

Kaynak: Haber merkezi