Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasının ardından ilk açıklama Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasının ardından ilk açıklama

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasının dördüncü duruşması yarın saat 09.00’da Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Maraş’ın Onikişubat ilçesindeki 10 katlı Ezgi Apartmanı’ndan sadece apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger’in sağ olarak kurtuldu, 35 kişi ise hayatını kaybetti. Binanın yıkımına neden olduğu belirtilen ve 876’şar yıla kadar hapisleri istenen, avukatlığını Ersan Şen’in üstlendiği Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ise yaklaşık bir yıldır firari.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) yedi öğretim üyesinin hazırladığı raporda binayı inşa eden müteahhit ile binanın giriş katında bulunan ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu oldukları belirtildi. KTÜ’nün raporunda Kervan Pastanesi perde duvarında havalandırma için delikler açıldığı, zemin kat ile asma kat arasındaki kolonun kesildiği, pastanenin servis asansörü için tabliyede statik ve mimari projede bulunmayan bir boşluk açtığı anlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi