Kullandığı araçla Oğuz Murat Acı’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve kendisini yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok dün ABD’de hâkim karşısına çıktı. Tok’un davası 27 Haziran’a, Cihantimur’un davası ise 20 Haziran’a ertelendi.

Allahu Ekber diye bağırdı

Duruşmayı yerinden takip eden Gazeteci Mehmet Sümer’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Eylem Tok duruşma sonunda izleyiciler arasından kendisine ‘Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?’ diye seslenen bir Türk vatandaşına ‘Allahu ekber’ diyerek yanıt verdi. Bizim sorularımızı yanıtsız bıraktı” dediğini aktardı.

Davaya kelepçeli getirildi

Eylem Tok salona elleri kelepçeli ve üzerinde hükümlü yazan bir sweatshirtle geldi. Ayağında da mahkumların giydiği turuncu pantalonlardan vardı. Saçları fönlü, tırnakları ojeliydi ve yüzünde makyajı vardı.

106 gün sonra yakalanmıştı

İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart’taki kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok ABD’de, kazadan 106 gün sonra yakalanmıştı.

Baran Mengüç kimdir? Baran Mengüç kimdir?

“Anneyim, katil değilim”

Eylem Tok’un uzun kaçışta polisin takibinden kurtulmak için 8 ayrı telefon hattı kullandığı ve yemek siparişlerini yabancı isimlerle verdiği belirlendi. Kendilerine sipariş götüren Türk kuryenin anne ve oğlu tanıyarak ihbarda bulunması üzerine polis eve baskın düzenledi. Tok yakalandıktan sonra, “Anneyim, katil değil. Annelik iç güdüsüyle çocuğumu korumak istedim” dedi.

Editör: Muhammed Vefa