8 Temmuz 2024 Pazartesi günü televizyonda neler var? TV yayın akışında neler var? 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü televizyonda neler var? TV yayın akışında neler var?

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyaca ünlü tarihi eser Eyfel Kulesi'nde yangın mı var? Eyfel Kulesi sosyal medyada gündem oldu. Peki Eyfel Kulesi mi yanıyor? İşte detaylar...

Eyfel Kulesi mi yanıyor?

Eyfel Kulesi ile ilgili girilen bir haber sosyal medya gündemini değiştirdi. "Eyfel Kulesi yanıyor" başlığı ile son dakika girilen haber şu an yayında değil. Le Monde, Le Figaro gibi Fransız gazetelerinde de herhangi bir bilgi bulunmuyor. Eyfel Kulesi mi yanıyor diye merak eden kullancılar ise cevabı sosyal medyada aramak istedi. Fakat Eyfel Kulesi'nin yandığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Eyfel Kulesi'nde yangın çıktığına dair bilgi basında yer almıyor.

İlk olarak Facebook'ta paylaşılan görüntüler daha sonra farklı sosyal medya platformlarında da dolaşıma girerek dünyanın gündemine oturmuştu. 2024 yılının ilk ayında yayılan ve oldukça gerçekçi duran Eyfel Kulesi yangını görüntüleri birçok sosyal medya kullanıcısının bu olaya inanmasına sebep olurken Reuters'da yer alan habere göre; Eyfel Kulesi'nde çıkan yangın fotoğrafı görüntüleri gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Servis edilen fotoğrafların yapay zeka ya da benzeri bir teknoloji ile üretildiği düşünülüyor.

eyfel-kulesi-mi-yaniyor-2

Editör: Halide Tonga