Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'le ihracat kısıtlaması açıklamasının ardından Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar'ın da olduğu Filistin mitinginden bir fotoğrafı "Jet yakıtı satmışlar" yorumuyla paylaşan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz bugün gözaltına alındı ve akşam saatlerinde tutuklandı.

Hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ konularından soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz bu sabah evinden gözaltına alınmıştı. Yavuz Emniyet’teki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilmişti.

Savcılık, ilk yöneltilen suçların üzerine ‘örgüt propagandası’ suçlamasını ekleyerek tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etmişti.

Ne olmuştu?

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki görevinden istifa etti Bakan Mehmet Özhaseki görevinden istifa etti

Kısıtlanan ürünler arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’nın bulunması gündem olmuştu.

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz da sosyal medya plaltformu X'ten (Twitter) iktidar destekçilerinin düzenlediği Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı.

Birçok kişinin bulunduğu fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, X'ten Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak Yavuz'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun ‘ekibinde yer aldığını’ iddia etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi