'Pucca' ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık aylardır kirasını ödemediği daireden taşındı. Ev sahibi Jale Tuncer kiracısıyla yaşadığı sürecin detaylarını Elips Haber’e anlattı.

İstanbul’un popüler semtlerinden birinde yaşanan kira sorunu, ev sahibini isyan ettirdi. İddialara göre, Pucca adıyla bilinen ünlü kiracı Selen Pınar Işık, kirasını düzenli ödemediği gibi, evi de hasarlı bir şekilde terk etti.

"Yüksek kalite ile teslim ettiğimiz evi bu halde bulmak bizi şok etti"

Ev sahibi Jale Tuncer, Pucca adıyla bilinen Selen Pınar Işık’ın 2,5 yıldır kiracıları olduğunu belirterek, "Aslında ilk baştan beri kirasını çok fazla gününde yatıran biri değildi. İlk zamanlarda gününde yatırıyordu ama eksik yatırıyordu. Fakat biz bunu çok önemsemedik. İlk kirası 4 bin 50 liraydı. Daha sonra 300-500 lira eksik yatırdığı için çok fazla uyarma gereği duymadık" diye konuştu.

"Kirasını yatırmamaya başladı, iletişim kuramadık"

Zamanla kiranın tamamen ödenmemesi üzerine hukuki yollara başvurduklarını ifade eden ev sahibi Tuncer, "4 ay boyunca kendisine ulaşamayınca tebligat gönderdik. Fakat kendisi bize tebligatı almadığına dair bir dava açtı. Daha sonra dava uzadı, çünkü mahkeme tarafından tebligatın alınıp alınmadığını kanıtlamamız gerekiyordu" dedi.

"Evi satmak istedim, yine çıkmadı"

Pınar Işık ile iletişim kurmanın zorluğuna dikkat çeken ev sahibi Tuncer, "Mesaj attım, 'Pınar Hanım size hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Sosyal medyadan mı ulaşmamı istersiniz?' dediğimde, 'Beni tehdit mi ediyorsunuz?' diye cevap verdi. Ben de 'Hayır, tehdit etmiyorum, ben size ulaşmaya çalışıyorum' dedim. Gerçekten evi satmak istiyordum" diye ekledi.

"Evde büyük hasar vardı"

Ev sahibi Tuncer, evi satılığa koymak için fotoğraflarını çekmeye gittiğinde bazı hasarlarla karşılaştığını belirtti: "Bazı prizlerin çıkık olduğunu gördüm. Duvarlarda normal yıpranma payı olabilir. Ancak mutfak tezgahının kırık olduğunu sonradan öğrendim. Evde illa ki bir sorun oluşur ama bu sorunu keşke benimle paylaşsaydı."

"500 bin lira maddi hasar"

Ev sahibinin iddiasına göre, Pınar Işık’ın evde bıraktığı maddi hasar ciddi boyutlarda: "Geçen hafta bir mimar gitti ve 200-250 bin lira civarı bir masraf çıktığını söyledi. 10 bin 500 lira kira alıyordum. Bana borcu 190 bin lira civarı, 200-250 bin lira da evde masrafım var. 500 bin lira sadece bana bıraktığı maddi hasar."

"İfşa etmek zorunda kaldım"

Son çare olarak Pınar Işık’ı ifşa ettiğini belirten ev sahibi Tuncer, "7 Şubat tarihinde de ben kendisini ifşa etmeye karar verdim. Hem çok kızgındım hem çok üzgündüm. Tabii ki biraz ünlü oluşunun bence çok etkisi vardı sesimi duyurmamda. Çünkü normal bir kişi olsaydı asla bu kadar sesimi duyuramazdım" dedi.

"Bir yaşam tarzı haline getirmiş"

Pınar Işık’ın benzer sorunları daha önceki ev sahipleriyle de yaşadığını belirten ev sahibi, "Benden önceki ev sahibi Tuba Ünsal’mış. Aynı şeyi Tuba Ünsal’a da yapmış. Bu bir yaşam tarzı haline gelmiş durumda" diye konuştu.

Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı

"Evi terk etmiş, zarar büyük"

Tuncer, Pınar Işık’ın evi terk ettiğini sosyal medyadan öğrendiğini ve büyük bir maddi zararla karşı karşıya kaldığını belirtti: "22 Nisan tarihinde yanlış hatırlamıyorsam evden taşınıyor ve ben bunu sosyal medyadan duyuyorum. Evi kontrol ettirdiğimde yıllık kiranın daha fazla bir tadilat ücreti olduğunu duyunca sinirlendim."

"Adalet sistemi kiracılardan yana"

Tuncer, yaşadıklarını paylaşmasının sebebini şöyle anlattı: "Ben bir sonraki ev sahibine yatırım yapmak istedim. Yeni tutacağı ev sahibi belki de o kira ile geçinecek. Bundan sonraki tek amacım buydu. Parası olmadığı için değil, ya da hasta olduğu için değil, gerçekten de bunu yaşam tarzı haline getirdiği için ifşa etmek istedim. Maalesef adalet sistemi hem çok yavaş ilerliyor hem de gerçekten kiracılardan yana. Bu bir yandan çok sevindirici olsa da fırsatçı kiracılar için maalesef pek sevindirici bir olay haline gelmiş oluyor. "

Muhabir: Ateş Çatıkkaş