2024 Eurovision nerede yapılacak? 2024 Eurovision ne zaman yapılacak? Eurovision’a hangi ülkeler katılıyor? Türkiye Eurovision 2024’e katılacak mı? İşte detaylar…

Eurovision Şarkı Yarışması 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında geri dönüyor. Milyonların izlediği televizyon şovu bu yıl İsveç'in Malmö kentinde gerçekleşecek.

5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları 5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları

Eurovision, 1950'lerden bu yana yayınlanan nadir televizyon programlarından biridir. Her yıl çok sayıda insan bu şarkı yarışmasını yeni yetenekleri ve bazen de sıra dışı sanatçıları keşfetmek ve aynı zamanda ve hepsinden önemlisi, 37 katılımcı ülke arasından Eurovision'un yeni kazananının adını öğrenmek için takip etmektedir.

Bu yıl etkinlik 7 Mayıs'ta ilk yarı finalle başlayacak, ardından 9 Mayıs'ta ikinci yarı final oynanacak. Büyük finalin 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü yapılması planlanıyor. Loreen'in 2023'teki zaferinin ardından, Eurovision Şarkı Yarışması 'nın bu 68. edisyonu Malmö, Büyük Britanya'da gerçekleşiyor ve bir kez daha hem görsel hem de işitsel olarak büyük bir gösteri vaat ediyor.

Tüm gözler Fransa'yı temsil eden sanatçı Slimane'ın üzerindeyken, bahisçiler İsviçreli aday Nemo'nun bu edisyonu kazanma şansının yüksek olduğu konusunda hemfikir. Ancak onu Hırvatistan'dan Baby Lasagna ve Hollanda'dan Joost Klein yakından takip ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi