Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde 18 yaşındaki bir kişi, kask, balta ve maske ile gittiği çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, BM oturumunda konuştu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, BM oturumunda konuştu

Saldırının ardından kaçmak isteyen Arda K. gözaltına alındı. Arda K.'nin, saldırıyı "oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği" iddia edildi.

Saldırıyı canlı yayınlamış

Arda K.’nin bu anları sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Görüntülerde ara sokakta hazırlandıktan sonra kendisini görüntüleyen Arda K.’nin daha sonra caminin çay bahçesinde oturan ve tramvay durağında yürüyen kişilere bıçakla saldırıp yaraladığı anlar yer aldı. Elinde bıçakla Arda K.’yi karşısında görenlerin ‘yardım edin’ diye bağırdığı duyulan videoda, arkasından koşup yakalayan aralarında polis memurunun olduğu grubun Arda K.’ye ‘Kimsin sen, ne istiyorsun?’ diye sorduğu görüntülendi.

Saldırıda kullandığı ekipmanları da daha önceden paylaşan saldırganın söz konusu saldırıyı canlı yayınlama nedeniyle ilgili açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

"Aksiyonunuz canlı yayınlarsanız, bunu internetten silinmesine izin vermeyecek bir arkadaşınız olsun. Bütün canlı yayını kaydedip arşivleyecek birisi. Arkanızda hatta belki editler bile yapılacak ve bu sayede gelecek azizlere motivasyon vereceksiniz."

Önceden planlamış

Öte yandan; saldırının önceden planlanıp kurgulandığı ve Arda K.'nin saldırıya ilişkin detayları blog yazısında yayınladığı ortaya çıktı. Arda K.'nin manifesto olarak nitelediği blog yazısına göre; ailesiyle sorunları var, saldırıda göçmen ve LGBTİ+'ları hedef almak istemiş.

"Planım" diyerek anlattığı bölümde saldırıyı nasıl gerçekleştireceğini de anlatmış ve şunları yazmış:

"Soğuk bir duş alıp kıyafetlerimi giyiyorum. Ekipmanlarımı alıp saldırı alanına gidiyorum. Müsait bir yerde ekipmanlarımı giyiyorum ve baltamı, bıçağımı yeleğime takıyorum. Ardından önüme gelen herkese saldırıyorum."

Kaynak: T24