Eski Pakistan Başbakanı İmran Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, 'devlet sırlarını ifşa etmekle' suçlandıkları ve tutuklu yargılandıkları davada dün 10’ar yıl hapis cezası almıştı. Han ve eşi Büşra Bibi, yargılandıkları yolsuzluk davasında ise 14 yıl hapis cezası aldı.

Pakistan'da mahkeme, yargılandıkları yolsuzluk davasında eski Başbakan Han ve eşi Büşra Bibi'yi suçlu buldu. Mahkeme, Han ve Bibi'yi 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Han'ın 10 yıl siyasetten menedilmesine hükmedildi.

Han, görev yaptığı dönemde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı ve sattığı gerekçesiyle yargılanıyordu. Pakistan yasalarına göre başbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve üst düzey devlet yetkilileri, yabancı devlet adamlarından aldıkları hediyeleri 'Toshakhana' adı verilen departmana bildirmekle yükümlü.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) hükümeti döneminde İmran Han'a sunulan hediyelerin bildirilmediği bilgisi paylaşıldı. Han'ın 52 hediye aldığı, bu hediyelerin birçoğunu sattığı iddia edildi.

Marilyn Monroe'nun eşyaları ilk kez Londra’da sergilenecek Marilyn Monroe'nun eşyaları ilk kez Londra’da sergilenecek

Söz konusu hediyelerin Ağustos 2018 ile Aralık 2021 tarihleri arasında alındığı, piyasa değerinin yaklaşık 641 bin dolar olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi