İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın  AK Parti döneminde, eski AK Parti’li Bakan Ömer Dinçer ile oğullarına özel indirimle ev satmasına ilişkin haberler hakkında erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verildi. İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, İBB’nin AK Parti döneminde eski AK Parti’li Bakan Ömer Dinçer ile oğullarına özel indirimle ev satmasına ilişkin BirGün'de yayınlanan İsmail Arı imzalı "Dinçerler baba oğul götürmüşler" başlıklı habere erişim engeli getirdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölen 34 binden fazla kişinin kimliğini açıkladı Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölen 34 binden fazla kişinin kimliğini açıkladı

"Kişilik hakları ihlal edildi" gerekçesi

Mahkeme ayrıca içerikten çıkarma kararı verdi.

İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, BirGün gazetesi ile birlikte Gazete Pencere, herbiremlak.com, Gerçek Gündem, Artı Gerçek ve istegundem.com sitelerinde de yer alan haberlere de erişim engeli getirdi. Eski AK Parti'li Bakan Ömer Dinçer’in başvurusunu değerlendiren mahkeme, haberde “kişilik haklarının ihlal edildiği” ve “onur ve saygınlığını rencide edici ifadeler bulunduğu”  gerekçesiyle erişim engeli kararını aldı.

Kaynak: Haber Merkezi