Prodüktör, organizatör ve sanatçı menajer Erkan Özerman, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programına katıldı. Best Model Türkiye yarışmasından bahseden Özerman, suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın, Best Model yarışmasından tarikatına 'kedicik' bulmaya çalıştığını açıkladı.

Özerman'a, ''Senin başın Adnan Oktar'la derde girmişti'' diye hatırlatma yapan Altaylı, Özerman'a neler yaşandığını sordu.

''Adnan Oktar'ın müritlerini demir çubukla kovaladım''

Olayı anlatan Özerman, ''Ben o zaman fevkalede bir altın madeniydim. Bütün güzel kızlar ve erkekler bendeydi. Bu adamların bana yanaşmak için bir hareket yapacakları endişesindeydim. 1995 yılında, Best Model yarışması yapıldı. Otelde yapılan yarışmanın ardından, lobiye çıktım. Yarışmaya gelmiş 4 kızı, 4 delikanlıyla beraber gördüm. Yanlarına gidip neden dışarı çıktıklarını sordum. Çünkü başlarına ne gelecekse ben sorumluyum. Nasıl geldilerse ailelerine öyle geri göndermek zorundayım. Erkekler bana, 'Sizin mankenlerinizin davetlisi olarak geldik' dediler. Hemen anladım. Bunu bir magazin muhabiri olan Yaşar Çakmak görüp yazdı. Adnan Oktar'ın müritlerini demir çubukla otelden kovaladım'' ifadelerini kullandı.

Olaydan 1 hafta sonra, Adnan Oktar'ın müritleri tarafından mahkemeye verildiğini açıklayan Özerman, ''Mahkemeye çıktım. Ama bir kayaya çarptıklarını anladılar'' dedi.

Hiç beklenilmeyen devlet kurumlarının Adnan Oktar tarikatını desteklediklerini belirten Özerman, yaşanan olayın ardından Adnan Oktar tarikatından kişilerin yarışmaya sızdığını ve içeride yarışmacı olarak yer aldıklarını da kaydetti.

Editör: Betül Vural