Erhan Afyoncu kimdir?  Erhan Afyoncu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Erhan Afyoncu’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Erhan Afyoncu kimdir? Erhan Afyoncu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.  Erhan Afyoncu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Selçuksports | Türkiye – Hollanda maçı canlı izle Selçuksports | Türkiye – Hollanda maçı canlı izle

Erhan Afyoncu kimdir?

1967’de Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1984’te başladığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan 1988’de mezun oldu. 1989’da Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı’nda Necati Efendi Tarih-i Kırım (Rusya Sefaretnamesi) isimli tez ile 1990’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı’nda Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhane-i Amire (XVI-XVIII. Yüzyıllar) isimli tez ile doktorasını 1997’de bitirdi. Vatani hizmetini 1998-1999 yıllarında asteğmen olarak yaptı. 2000 yılında yardımcı doçent oldu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne geçti. 2008’de doçent, 2014’te profesör oldu.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Tarih Bölüm başkan yardımcılığı, Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı başkanlığı, Sosyoloji Bölüm Başkanlığı ile fakülte ve yönetim kurullarında üye olarak vazife yaptı. 2012 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yönetim kurulu üyeliğine atandı. 2012-2015 yılları arasında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 2016 Şubat’ında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı oldu. 4 Ekim 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millî Savunma Üniversitesi’ne kurucu rektör olarak atandı. Hâlen bu görevini sürdürüyor. Türk Tarih Kurumu aslî üyesidir.

Editör: Şevval Dalgıç