Eren Erdem kimdir? Eren Erdem nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Eren Erdem’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Eren Erdem kimdir? Eren Erdem kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Eren Erdem’in biyografisini haberimizde derledik…

Eren Erdem kimdir?

Eren Erdem (14 Ağustos 1986; Fatih, İstanbul), Türk siyasetçi ve eski milletvekilidir. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel Seçimlerinde CHP milletvekili olarak meclise girdi. CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. Aslen Doğanşehir, Malatyalıdır. 2011 yılından itibaren Habertürk, Ulusal Kanal ve Aydınlık gibi mecralarda siyaset yorumculuğu yaptı. Antikapitalist Müslümanlar grubunda yer aldı. 2014 yılı başında yayın hayatına başlayan ve 2016 yılında kapanan Karşı Gazetesi'nin kurucu genel yayın yönetmeni oldu.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde CHP listesinden İstanbul milletvekili seçildi. 26 Kasım 2011 tarihinde Twitter'da paylaştığı ve olası Türkiye-İran savaşında İran'ın yanında yer alacağını belirttiği açıklaması gündeme geldi.

2015 yılında Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi sonrasında Rus yayın organı Russia Today'e verdiği 14 Aralık 2015 tarihli röportajda IŞİD’in öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye’den elde ettiğini söyledi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdem hakkında re’sen soruşturma başlattı.

Bursa Yıldırım'da daire icradan satılıktır Bursa Yıldırım'da daire icradan satılıktır

22 Ekim 2016 tarihinde İstanbul'da katıldığı panel, eli sopalı bir grubun saldırısına uğradı.

Milletvekilliğinin sona ermesinin beş gün sonrasında, 29 Haziran 2018 tarihinde "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "gizli tanığı deşifre etmek" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ile suçlanarak gözaltına alındı ve aynı gün tutuklandı. İstanbul’da bir mahkeme tarafından 7 Ocak 2019 tarihinde serbest bırakıldı, ancak hemen yeniden tutuklandı. 1 Şubat 2019 itibarıyla açlık grevi yaptığı bildirildi. Yargılandığı davanın 1 Mart 2019 tarihinde açıklanan kararıyla, "silahlı terör örgütü hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte bilerek, isteyerek örgüte yardım" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Temyize götürülen karar Yargıtay tarafından bozuldu. Erdem, Silivri Cezaevi'nde 489 gün tutuklu kaldıktan sonra 31 Ekim 2019 tarihinde tahliye edildi. 29 Eylül 2022 tarihinde beraat etti.

Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla yargılandığı davada ise suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle 2 Şubat 2023 tarihinde beraat etti.

2023 seçimlerinden sonra, 5 Haziran 2023 tarihinde CHP'nin Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Editör: Ateş Çatıkkaş