Uzun zamandır görevden alınacağı konuşulan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da görevden alınacağı iddia edildi. Kararların bir bölümünün haftasonu Resmî Gazete’de yayımlanacağı savunuldu.

Kabinede geniş çaplı değişim

Gazeteci Bülent Aydemir, X’te yaptığı paylaşımda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kişisel eşyalarını toplayarak istifasını sunduğunu, farklı bakanların da değişeceğini iddia etti.

Aydemir şunları söyledi "Yıllardır siyaseti ve AK Parti’yi yakından izlemiş; 14 yıl Başbakanlık muhabirliği yapmış bir gazeteci olarak söylüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, peyder pey her alanda çok kapsamlı değişiklikler yapacak. Başka çare yok; makinenin dişlileri birbirine sürtüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya AK Parti’nin Kızılcahamam kampında çok yüklenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca’ya, “Seni görevden alacağım” dedi ve Bakan Koca, istifasını sundu. Süreç böyle…Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler görevine devam edecek. Gitmeyecek ve yeri en sağlam olan bakanları açıklıyorum: Mehmet Şimşek, Ali Yerlikaya, Hakan Fidan, Yılmaz Tunç…"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı açıkladı: Erken seçim olacak mı? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı açıkladı: Erken seçim olacak mı?

İçişleri Bakanı Yerlikaya değişecek mi?

Sağlık Bakanı Koca’nın istifa iddialarından sonra bazı hesaplardan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da değişeceği iddiaları paylaşıldı. Ancak AK Partiye yakın hesaplarda, Yerlikaya’nın değiştirilmesinin düşünülmediği de belirtildi.

Hafta sonu işaret edildi

Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı Koca’nın da aralarında olduğu bakanları aşama aşama değiştireceği, bu hafta sonu bu konuda bazı adımların atılabileceği de öne sürüldü. Hafta sonu Resmi Gazete’de kararnamelerin yayımlanmasının sürpriz olmayacağı iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi