Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Başkanvekili Mehmet Uçum’un Abdullah Zeydan ile ilgili sürece dair partili bazı kişileri hedef alan açıklamasına AK Parti’den tepkiler gelmeye devam ediyor. Uçum'un ‘İktidar içindeki neoliberallerin tutumu da kaydedildi’ açıklamasına AK Partili Orhan Miroğlu’ndan sonra Aziz Babuşcu da tepki gösterdi.

“Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız!”

“Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Babuşcu şunları söyledi;

"Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz."

Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmemesini de eleştirmişti

Babuşçu, Zeydan'ın seçilme hakkının elinden alınması girişimi sırasında da yaşananlara tepki göstermişti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı, "Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılmış, Van halkı iradesini ortaya koymuştur. Kazanan adaya mazbatasının verilmemesi millî iradeye saygısızlıktır, kabul edilemez. Hukukî tartışmaların ötesinde; meselenin özü, siyasi olarak gösterilmesi gereken tavır budur.”

Kaynak: Haber Merkezi