Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul’da Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nde Cuma namazlarını kıldığı Hz. Ali Cami vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Hz. Ali Cami vatandaşlar tarafından en çok sorgulananlar arasında. Peki, Hz. Ali Cami ne zaman yapıldı? Hz. Ali Cami kim tarafından yaptırıldı? Detayları haberimizde…

Osmanlı Türk mimarı üslubuna göre yapıldı

Hz. Ali Camisi, gelenekten geleceğe uzanan ve gelenekle teknolojiyi bütünleştiren Osmanlı Türk mimari üslubuna göre projelendirilmesiyle ön plana çıkıyor. Sekizgen şemalı, merkezi kubbe etrafında sekiz yarım kubbe bulunan camide, 39 metre yüksekliğindeki tek şerefeli iki adet minare yer alıyor.

Cami 1445 metrekare

Toplam inşaat alanı 4 bin 355 metrekare, otoparkı 1445 metrekare olan camide taşıyıcı konstrüksiyonun tamamı, (sütunlar, kirişler, kemerler, kubbeler vb.) betonarme karkas olarak inşa edildi. Camide yeni teknolojik sistemlerden (özel çelik ve hidrolik kayar kalıp vb.) yararlanılmış olması dikkati çekiyor.

Murat Baş kimdir? Murat Baş kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkısı

Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisinin yanında Hz. Ali camisinin yapımında da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katkısı olduğu biliyor.

Kaynak: Haber Merkezi