Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

YRP’li Suat Kılıç’tan 'erken seçim' açıklaması: Kapımızı çalacak YRP’li Suat Kılıç’tan 'erken seçim' açıklaması: Kapımızı çalacak

"Bitlis, tekstil üretim merkezlerinden biri olacak"


"Bitlis, tekstil üretim merkezlerinden biri olacaktır. Bitlis’te 1 milyar 525 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirecek patlayıcı madde üretim tesisinin temelini atıyoruz. Yaklaşık bin kişilik istihdam oluşturulacak. Savunma sanayi yatırımınız da şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Daha düne kadar terör yuvası olan Gabar dağında bugün petrol çıkarıyoruz. Günlük petrol üretiminin yarısının Gabar’daki keşfimizden elde ediyoruz.

Bu başarıların hiçbiri tesadüfi değildir. Siz bize sahip çıktınız, size hizmet edenlere sahip çıktınız bizde Bitlis ile birlikte Türkiye’yi kardeşliğimizi bugünlere taşıdık.

"Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır"

Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızı inancından dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır.

Yasakların baskıların yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır.

Elde ettiğimiz kazanımları kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz.

Belini kırdığımız terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Eski günleri özleyenlere ise asla eyvallah etmeyiz.

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.

Meslis'te yaşanan kavga

Gazi Meclis’in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi.

Muhalefetin böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Milletle ve milletin değerleri ile kavgalı bir avuç marjinal ana muhalefeti ve diğer muhalefet partilerini esir almış parmağında oynatmaktadır.

Halktan, sokaktan, millettin gündeminden tamamen kopmuş durumdalar.

Milletimizde bunların ne olduğunu, hangi niyetle siyaset yaptıklarını, neyin peşinde koştuklarını çok iyi görmektedir.

Ana muhalefetten ve yol arkadaşlarından ülkeye ve millete hayır gelmesi fayda gelmesi mümkün değildir."

Ne olmuştu?

TBMM Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay’la ilgili kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştı. TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri üzerine gerilim başlamıştı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a AK Partili vekiller yumruklu ve tekmeli saldırıda bulunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi