Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanında, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına yeni araçların hizmete alımı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ile telsizlerler yapılan siber saldırıya değindi. Yerli sanayinin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Lübnan'a karşı düzenlenen siber terör saldırılarıyla bunun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gördük" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"7 bin 224 aracımız emniyet ve jandarmamızın emrinde olacak"

"85 milyonun emniyeti, huzur için fedakarca çalışan emniyet ve jandarma teşkilatı milletimizin kıvanç kaynağıdır.  Tüm polis, jandarma personelimize Türk milleti için yaptığı hizmetler dolayısıyla kalpten teşekkür ediyorum. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün envanterinde bulunan taşıtları artık yeniliyoruz. Hizmete sunulan bu araçların 5 bin 1 tanesi emniyet teşkilatımız kullanacaktır. 7 bin 224 araçlarımız emniyet ve jandarmamızın emrinde olacaktır. Yeni araçlarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

"Emniyetin olmadığı yerde ne ekonomik kalkınma ne de demokrasi olur"

Kolluk birimlerimizi görünür kılacak olan teknik donanım ve imkanlardır. Huzur ve emniyetin olmadığı yerde ne ekonomik kalkınma ne de demokrasi olur. 70’lerde sokaklarımızın nasıl kaosa sürüklendiği, 80-90’larda nasıl bir atmosferin hakim olduğunu gayet net hatırlıyoruz. Gençlerimizi maalesef o karanlık iklimde kaybettik.

Feramuz Üstün, Mansur Yavaş’ın siyasi danışmanı oldu Feramuz Üstün, Mansur Yavaş’ın siyasi danışmanı oldu

"2024’te 35 bin 500 operasyon düzenlendi"

Vatandaşımızın huzuruna kastedenler karşılarında ilk önce güvenlik birimini buldu. Terör örgütlerine nefes alacakları alan bırakmadı. 2024’te 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 825 terörist etkisiz hale getirildi. Hemen her gün üst düzey bir teröristin imha haberini alıyoruz. Bu operasyonların neredeyse tamamını yerli ve milli teknolojimizle gerçekleştiriyoruz.

"Devletimize yönelik en küçük güvenlik tehdidini dahi görmezden gelmiyoruz"

Lübnan'a karşı düzenlenen siber terör saldırılarıyla bunun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gördük.  Savunma sanayinde tam bağımsızlık hedefine ulaşa kadar çalışmalarımız devam ediyor. Milletimizin huzurunu bozan herkes devletimizin çelikten yumruğu ile karşı karşıya olacaktır.  Devletimize yönelik en küçük güvenlik tehdidini dahi görmezden gelmiyoruz.

Aşılmaz denilen dağlarda o mağaralara inlere girdini ve teröristleri temizlediniz. İşte o geçilmez denen yamaçlarda büyük bir sorumluluk üstlendiniz. Namlunun ucuna sadece gözünüzü değil gönlünüzü de koyuyorsunuz. Sizler bu milletin bağrından çık öz ve öz evlatlarısınız. 85 milyonun esenliği için nasıl özveride bulunduğunuzu çok iyi biliyorum. Sizlerle her zaman övündüğümü bilmenizi istiyorum. Attığımız her adım yaptığımız her hamle bu bölgeye dair planları olanları rahatsız etmektedir. Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız oluyorlar. Kan tüccarları büyüyen Türkiye’den rahatsız oluyor."

Kaynak: Haber Merkezi