Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de  ‘Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni"nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“İnşa ettiğimiz konutlarımızı söz verdiğimiz şekilde pırıl pırıl tamamladık”

"Sel felaketlerinde can kayıplarımız oldu. Selde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeşlerimize yaralarının sarılacağı, evlerinin yapılacağı sözünü verdik. Gece gündüz demeden arkadaşlarımı çalıştı. İnşa ettiğimiz konutlarımızı söz verdiğimiz şekilde pırıl pırıl tamamladık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'boykot' paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'boykot' paylaşımı

Rize’de sadece afet bölgesinde çalışmadık. Şehrimizin birçok noktasında kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdik. Rize Güneysu’da 127 sosyal konut inşa edildi. 260 konutun yapımını tamamladık. Yeni sıcak yuvalarında kardeşlerime hayırlı olmalarını diliyorum.

“Ayder’in hiçbir yerinde insan kaynaklı kirlilik yaşanmıyor"

368 konutu teslim etmiş oluyoruz.  Kapalı otoparkımız ağaçlarla süslenerek yeraltına inşa edildi. Ayder’in hiçbir yerinde insan kaynaklı kirlilik yaşanmıyor. Bu önemli altyapı yatırımının da ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rize’ye 855 milyon liralık yatırımı kazandırmış oluyoruz. Ayderimizi kirlikten, çirkin yapılaşmadan kurtardık.

"Rize İyidere Lojistik Liman Projesi inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50'yi geçti"

(Rize İyidere Lojistik Liman Projesi) Liman inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50’yi geçti. Bu projeyi 2026’da tamamlamayı düşünmüyoruz. Bölgemizi hakkettiği yere getireceğiz.

Erdoğan'dan belediyelerin SGK borçlarına yönelik açıklama

Bizim gündemimizde toplu açılış var, eser var, yatırım var. Biz çalışıyoruz. İş üretiyoruz iş. Emeklilerimiz ile ilgili gayretlerimizden bahsettik. Asgari ücreti nereden nereye geldiğini rakamlarla ortaya koyduk. Neler yaptığımız tek tek anlattım.

Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını ödemelerinin ülkemiz için daha hayırlı olacağını söyledim. Bunu söyledim diye adeta kıyamet koptu. Bundan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi çok rahatsız oldu.

"Dengeleri bozuldu, motor su kaynattı"

Borçlarının hatırlatılması CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu. Motor su kaynattı. Kendilerini savunma adına söyledikleri sözlerin aslında beceriksizliklerini ikrar etmek olduğunu anlayamıyorlar. Borç alınırken dost ödenirken düşmandır misali bunlarda borçlarının üstüne yatmak için abuk sabuk işler yapıyorlar. Bilhassa CHP’nin sayın genel başkanı her açıklamasıyla kendini ve partisini gülünç durumlara düşürüyor. Neymiş hükümet mali darbe yapma peşindeymiş. SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait.

"Bunların borç ödeme gibi kültürleri yok"

Bunların borç ödeme gibi kültürleri yok. Eski Genel Başkanları genel müdürlüğü döneminde SSK’yi batırmıştı. Belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. Anlaşılan sosyal güvenlik sistemine kastetmek bunların bir geleneği.  Vals gösterisine, dans gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırmaya gelince para var.  Destelerle kule yapmaya gelince para var. Kişisel reklam kampanyalarına harcamak için para var. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunu ödemeye para yok."

Kaynak: Haber Merkezi