Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Aslolan millet ile gönül bağını muhafaza etmektir"

Biz ne kadar sancılı olursa olsun, her meseleyi kendi arasında konuşan, tartışan ve müzakere eden hareketiz. 31 Mart seçimleri sonrasında da aynısını yapıyoruz. Ne fitne kazanına odun taşıyanların oyununa geleceğiz ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. Yorulan, yıpranan veya çeşitli nedenlerle görevden affını talep eden bazı arkadaşlarımız yerine yenilerini görevlendirdik.

Biz her işte hayır olduğuna inanan bir kadroyuz. İlk etapta bize şer gibi görünen nice hadisenin daha sonra hayra tebri olduğunu bizzat gördük. Siyasetin dalgalı denizinde gelgitler olabilir. Bunların tamamı geçicidir, dönemseldir. Aslolan millet ile gönül bağını muhafaza etmektir.

Biz milletimiz ile irtibatımızı kurduğumuz müddetçe hiçbir şey bizi yolumuzdan alıkoyamaz. AK Partili kadrolar olarak yapmamız gereken bellidir. Daha fazla gönül kazanacağız. Milletin dertlerine derman olmak için samimi çaba harcayacağız.

"Milli meselelerde yerli ve milli bir duruş bekliyoruz"

Aziz kardeşlerim, muhalefetin millete ve milletin meselelerine nasıl baktığını, topluma dair her konuda görüyoruz. Son 22 yılda milletin gerçek gündemiyle aynı hizada bir türlü konumlanamadılar.

Biz FETÖ'cü alçakların kurumlarına karşı tedbirler alırken, CHP'li yöneticiler örgütün paçavraları önünde poz veriyor, destek açıklaması yapıyordu. 

Açlık ve terörle buluşan Somaliye yardıma koşarken, yanımızda yine CHP'yi bulduk. 

CHP millet ve milletin menfaatleri ile aynı yerde durma erdemini bir kez olsun segileyemeyecek mi? CHP'nin Türkiye ve Türkiye'nin çıkarlarıyla alıp veremediği nedir İktidara muhalefet etmek ayrıdır, Türkiye'nin rakiplerine lojistik destek sağlamak ayrıdır. Sadece milli meselelerde yerli ve milli bir duruş bekliyoruz. 

Biz 2 bin 200 yıldan fazla devlet geleneği olan bir milletiz. Hadiselere bakarken sadece 50-100 yıllık birikimle değil. Binlerce yıllık köklü tecrübenin merceğinden bakıyoruz. Bizim çizgimiz, karakterimiz bellidir. Biz, başına vurunca ekmeği alınan bir ülke değiliz. Tarihimizin hiçbir döneminde de böyle olmadık.

"Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz"

BM Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa ne zaman alacak? İsrail'in istilacı politikalarının tüm bölgeyi tehdit ettiğini görmek için daha kaç bin tane çocuğun ölmesi lazım? Netenyahu yönetimi altında İsrail'in gittiği yol yol değildir. Batının sergilediği bu iki yüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir.

Hukuk tanımaz İsrail devleti sadece Filistin, Lübnan için değil gelinen noktada tüm dünya için, tüm insanlık için tehdittir.

Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, bizi ürkütmez, inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez. 

Biz bu günlere çarpışa çarpışa geldik, biz bu günlere halkımızın ve hakkımızın desteğiyle geldik. Bizi rahmetli Menderes'in ve arkadaşlarının akıbetiyle tehdit edenler oldu, avuçlarını yaladılar. 

"Paristeki rezil sahne sadece katolik alemini değil, bizi de rencide etti"

İnsana ve insani değerlere yönelik savaş birçok alanda şiddetini artırarak devam ediyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarının açılışında sahnelenen ahlaksızlık, karşı karşıya olduğumuz tehditin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Paristeki rezil sahne sadece katolik alemini değil, en az onlar kadar bizi de rencide etti bizde de infial oluşturdu. LGBT sapkınlığını özgürlük olarak lanse edenlerin, baş örtülü sporculara tahammül edememesi bunların kafasındaki özgürlük tarifini de ortaya koymaktadır. Cinsiyetsizleştirmek demek, insan soyunu bozmak demektir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu konudaki duruşumuzu çok net ortaya koyduk.

Sapkın akımlarla ve bunları insanlığın başına bela eden küresel güçlerle mücadelemizi tavizsiz şekilde sürdüreceğiz. Rabbim evlatlarımızı bu tür mel-un akımlardan korusun.

DEM Parti, Narin Günar cinayetini Meclis’e taşıdı DEM Parti, Narin Günar cinayetini Meclis’e taşıdı

Milletimizin acil çözüm beklediği konuların başında gelen başıboş köpek meselesini hükümet, yerel yönetimler ve hayvanseverler el ele vermek suretiyle kısa sürede yoluna koyacağız. 

Mavi Vatan'ımıza sahip çıkma noktasında geri adım atmayacağız”

Anavatanımızın ayrılmaz bir parçası olan Mavi Vatan'ımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız.

(CHP) Türkiye'nin çıkarlarını savunmak yerine Mavi Vatan'a 'masal' diyerek, ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar"

Kaynak: Haber Merkezi