Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen asrın felaketinin birinci yılında Kahramanmaraş'a gitti. Burada, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 bin 289 konutun kurasının çekileceğini, anahtarlarını teslim eettiklerini söyledi. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta hak sahibi yaklaşık 78 bin vatandaşın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacaklarını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özel'den, Bosna Hersek'e taziye mesajı CHP Genel Başkanı Özel'den, Bosna Hersek'e taziye mesajı

“Vatandaşımızın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar durmayacağız”

Erdoğan, “Asrın felaketinin altından asrın dayanışmasıyla kalkmayı başardık. Bugün, Kahramanmaraş'ta 9 bin 289 konutumuzun kurasını çekiyor, anahtarlarını teslim ediyoruz. Kahramanmaraş'ta hak sahibi yaklaşık 78 bin vatandaşımızın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız. Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine tamamlayacağız” dedi.

Erdoğan’dan muhalefete: Kahramanmaraş burada, zahmet olmazsa bir turistik seyahat de buraya yapın

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan,  “Muhalefet diyor ki 'bir yıl geçti, ortada bir şey yok.' Kahramanmaraş burada, zahmet olmazsa bir turistik seyahat de buraya yapın. Hükümet olarak hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz. Muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettiği hizmeti kazandıramamasının tek sebebi beceriksizlik, iş bilmezlik ve başka hesaplar peşinde koşmalarıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çağlayan Adliyesi’ne düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama


Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına yönelik terör saldırısında yaralananlardan birinin hayatını kaybettiğini de açıkladı. Erdoğan,  "Sabah saatlerinde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla adalet camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun diyorum. Zamanında müdahaleleriyle hain saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın diğeri erkek iki terörist alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleriyle ce destekçileriyle mücadelesin kararlılıkla sürdürecektir. Yaralılarımıza rabbimden acil şifalar diliyor, bu arada yaralılarımızdan da bir tanesinin hakka yürümüş olmasından dolayı ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman polislerimizin tek tek alınlarından öpüyorum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi