Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde vatandaşlara hitap etti. Miting alanında 35 bin vatandaşın olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"21 yıldır gece gündüz çalışıyoruz"

"Aksaray gönlümüzün baş kösesinde yer alıyor. Bizimde Aksaray’a olan sevdamız hiç bitmeyecek. Bizim yazgımız milletimizi sevmektir, Aksaray’ı sevmektir, Aksaraylıyı sevmektir. Aksaray her zamanki gibi rekoru da kıracak. Geçtiğimiz 14-28 Mayıs seçimlerinde de coşkunuzu sandığa yansıttınız. Verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar girdiğimiz her seçimde yanımızda yer aldığı için Aksaray’a teşekkür ediyorum. Bizde milletimize sözümüzü hep yerine getirdik. Aynı şekilde bu yolda devam edeceğiz. Aksaray’a mahcup olmamak için 21 yıldır gece gündüz çalışıyoruz.

"Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor"

Savaşların, krizlerin olumsuz etkilerini göğüslüyoruz. Can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Tüm emeklilerimize 5 bin lira ödeme yaptık. Yıl başında emeklilerimizin maaşını yüzde 50 artırdık, ikramiyelerini yüzde 50 artırdık. Promosyonları 8-12 bin lira aralığına yükselttik. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Allah’ın izni ile bunu başaracak programa ve kararlığa sahibiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam edeceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. Devletimizi, ordumuzu, ekonomimizi daha da güçlendireceğiz."

Muhabir: Betül Vural