Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi gazeteci Metin Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Metin Cihan'ın "Erdoğan İsrail'in hastane bombalamasını kınarken oğlu Burak Erdoğan'ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu" sözleri sebebiyle hakkında 'hakaret' ve 'iftira' suçlarından dava açılması talep edildi. Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Cihan, 28 Kasım'da sosyal medya hesabından bazı belgeler paylaşmış ve 'Erdoğan’ın 17 Ekim’de hastane bombaladığı için İsrail’i kınarken oğlu Burak Erdoğan’ın şirketine ait geminin İsrail limanında yükleme yaptığını' iddia etmişti. 

Cihan, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

Sinan Ateş ve annesine küfür edilen sosyal medya hesabına suç duyurusu Sinan Ateş ve annesine küfür edilen sosyal medya hesabına suç duyurusu

"Özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de hastane bombaladığı için İsrail'i kınarken, oğlu Burak Erdoğan'ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu. 28 Ekim'de yine İsrail'e laflar dizip insanları mitinge çağırırken, oğlunun gemisi yükünü almış, Cebelitarık Boğazı'nı geçiyordu."

Cihan'ın bu paylaşımdan dolayı Erdoğan ve ailesi tarafından hakkında 'hakaret' ve 'iftira' suçlamalarıyla dava açılması talep edildi.

Editör: Betül Vural