Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya mitinginde halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 110 bin vatandaşın miting alanında olduğunu bildirdi.

'TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi' Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde başladı 'TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi' Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde başladı

Konyalıları en kalbi duygularla selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bir kez daha sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Konya, vefanın şehridir. Bizim Konya ile gönül bağımız çok eskilere dayanıyor. Girdiğimiz her mücadelede Konya'yı dimdik yanımızda bulduk” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"DEM yönetimi dışarıdan aldığı emirlere göre hareket ediyor, kukla isimleri aday gösteriyorlar"

CHP yine DEM’le gizli saklı bir iş birliği halinde. Bunu da milletin gözünden kaçırmak için her gün lugattan yeni bir ittifak kuruyorlar. Sözde kent uzlaşması adı altında şehirleri, ilçeleri belediye meclislerini paylaşıyorlar. Kendi iradesi olmayan DEM yönetimi dışarıdan aldığı emirlere göre hareket ediyor. En çok oyu aldığı yerlerde bile şehirleri yönetecek değil örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar. Yani nereden Kandil’den.

"Siyasi tabanı olan değil yine işaret edilen isimleri öne sürdüler"

CHP ile yaptığı pazarlıkta payına düşen yerlerde ise siyasi tabanı olan değil yine işaret edilen isimleri öne sürdüler. Bir iki partinin kazanmak için kurduğu sinsi oyuna Cumhur İttifakı’na ve AK Parti'ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatarak  CHP-DEM İttifakının değirmenine su taşımaktır. CHP’nin kifayetsiz muhterisleri yıllardır laiklik, Atatürkçülük gibi belirli kavramların istismarıyla varlıklarını sürdürmeyi başarmıştı. Şimdi aynı anlayışın faklı bir sürümüyle karşı karşıyayız.

"Şu anda parlamentoda bile yerleri yok"

Onlarda kendilerince bazı kavramlara sığınarak ülkenin ve milletin hayrına hiçbir program ortaya koymadan hiçbir adım atmadan siyasette tırnak tutturmanın hevesi içindeler. Aynı yöntemi daha önce partimizden ayrılan birileri de denemişti. Partimizden ayrılıp ondan sonra altılı masaya misafir oldular. Şimdi ne alemdeler? Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin de sonu hüsran oldu.

“İstanbul bizim için çok çok önemli, hırsızların elinden kurtaralım”

“İstanbul'da ne kadar Konyalı varsa, hemşehrileriniz varsa; bunların hepsini ne yapacaksınız? Seferber edeceksiniz, ayağa kaldıracaksınız. İstanbul bizim için çok çok büyük önem arz ediyor. Ankara'da ne kadar Konyalı varsa, İzmir'de zaten çok Konyalı var. Onları da arayacaksınız. Hepsini seferber edeceğiz. Tamam mı? İhmal yok. Bir telefon. Size inanıyorum, siz de ona inanıyorsunuz. Bu işi başaralım. Bu hırsızların elinden kurtaralım. Rabbi'm yar, yardımcınız olsun.”

“Kalfaya, ustaya müjde olur”

Erdoğan, konuşması sırasında miting alanından bir kişinin emeklilikle ilgili stajyer ve çırakların mağdur olduğunu ve müjde beklediklerini dile getirmesi üzerine, "Çırağa müjde olmaz. Kalfaya, ustaya müjde olur. Onun için de bu tür adımlar, yanlış adımlar. Konya'ya, Konyalıya sadakat; bu sadakati bozmayın. Sen bizi dinle. Konya'nın 31 Mart'ta da rekor bir oyla belediyecilikte tarih yazacağını, sancağı da en yükseğe çıkaracağına inanıyorum. Selçuklu başkenti Konya'ya bu yakışır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi