Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'nda konuştu. Efes-2024 tatbikatında hiçbir ülkenin hedef alınmadığını  belirten Erdoğan, "Tatbikatımız, barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla icra ediliyor" ifadesini kullandı.

"10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladık"

Envantere yeni giren yerli ve milli sistemleri tatbikatta kullanma fırsatı bulduklarını kaydeden Erdoğan,  33 farklı silah, araç ve sistemin ilk denemesinin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  geçen yıl 185 ülkeye 230 çeşit ürünün ihraç edildiğini, 5,5 milyar dolarlık ihracata ulaşıldığını ve 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladıkları bilgisini paylaştı.

"36 bin insanı öldürmek savaş değil, soykırımdır"

İsrail'in Refah saldırısına da değinen Erdoğan, “Mülteci kampına düzenlenen hava saldırısı insanlığın bittiği noktaydı. Böyle bir vahşeti haklı gösterebilecek gerekçe olamaz. 36 bin insanı öldürmek, 80 binden fazla masumu yaralamak, gıda sırası bekleyen sivillerin üzerine bomba yağdırmak savaş değil, soykırımdır" dedi.

"Harekete geçmekten yine çekinmeyiz"

Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, şunları aktardı:

"Suriye’de halen kaos ve istikrarsızlık hakim. Bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı bir teröristan kurma hedefiyle bölge halkı üzerindeki baskısını, tehditlerini ve gayretlerini yoğunlaştırdı. Örgüte boyun eğmeyen ve haraç vermeyen insanların öz topraklarından sürülmesinden çocuk asker kullanılmasına kadar her yola başvuruyorlar. Meselenin DEAŞ’la mücadele olmadığı doğrudan ülkemizi ve bölgemizi hedef alan sinsi bir planın adım adım uygulandığı anlaşılıyor. Terör örgütünün halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemleri yakından takip ediyoruz. Daha öncede bu konudaki politikamızı çok net ortaya koyduk. Türkiye güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir. Oldu-bitteler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz."

Muhabir: Oğulcan Balcı