Erdoğan ilk olarak 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılacak. Cumhurbaşkanı, devlet başkanlarıyla da görüşme yapacak. Erdoğan'ın ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelmesi bekleniyor. İki lider, ikili ve bölgesel konuları ele alacak. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Ukrayna'yla devam eden savaş da en önemli gündem maddeleri olacak.

5-6 Temmuz’da Azerbaycan’a gidecek

Cumhurbaşkanı Daha sonra 5-6 Temmuz'da Azerbaycan'a gidecek. Erdoğan, Şuşa'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacak.

9-11 Temmuz Biden ile görüşecek

Sırrı Süreyya Önder, depremzede ailelerin eylemine katıldı: Sorumlular hesap vermeli Sırrı Süreyya Önder, depremzede ailelerin eylemine katıldı: Sorumlular hesap vermeli

9-11 Temmuz'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi de önemli görüşmelere ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı burada, ABD Başkanı Joe biden başta olmak üzere liderlerle görüşmeler yapacak. Zirvede Ukrayna savaşı ve Gazze'deki soykırım görüşülecek.

KKTC’nin 50’nci yıl programına katılacak

Erdoğan, ABD'den dönmesinin ardından Kıbrıs Barış Harekat'nın 50. yıl dönümü nedeniyle KKTC'ye gidecek. 20 Temmuz'da askeri geçit töreni yapılacak. Erdoğan, KKTC Meclisi'nde konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı, programa CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de davet etmişti.

Editör: Muhammed Vefa