Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Sakarya'daki trafik kazasında soruşturmanın  titizlikle yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sürücüleri daha dikkatli olmaya, trafik kurallarına riayet etmeye çağırdı.

"Milli bekamızın teminatı 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesini her şart altında gözetmek kırmızı çizgimizdir" ifadesini kullanan Erdoğan,  3 gün içinde 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.

Sınır ötesi operasyonların durmayacağını belirten Erdoğan, "Nerelerde bunlar için bu tür kaynaklar varsa işte bu kaynaklarını vurarak yok edeceğiz, yok ediyoruz. Ve bütün bunlarla beraber teröristler de bertaraf oluyor. Bu operasyonlarımızı son terörist ülkemiz ve milletimiz için tehlike olmaktan çıkarılıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kişisel ihtirasları ve parti içi iktidar hesapları uğruna bölücü örgütün emellerine koçbaşlığı yapanları milletin asla affetmeyeceğini söyledi.

Özdağ: Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin Ruanda'sı olmaktan çıkartın Özdağ: Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin Ruanda'sı olmaktan çıkartın

Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin tarihinin en yüksek rakamı olan 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"(Sakarya'daki trafik kazası) Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Sürücülerimizi daha dikkatli olmaya, trafik kurallarına riayet etmeye çağırıyorum"

Muhtarlar toplantımızın 53'üncüsünde sizlerle birlikteyiz. Bugün Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını temsilen 81 ilden gelen 2023 muhtarımızla bir aradayız. Muhtarlarımızı özlemişiz. 2024 senesinde 51 ilimizde 179 muhtar hizmet binamızın yapımına başlıyoruz.

Önümüzdeki seçimlerde köylerine ve mahallerine hizmet için adaylığını koyacak muhtar adaylarımıza başarılar diliyorum. Deprem bölgesinde yaptığımız ziyaretlerde şehirlerimizin muhtarların da aralarında olduğu temsilcileri dinlemeye önem verdik. Bu yıl sizlerle arzu ettiğimiz sıklıkla bir araya gelemedik.

“Muhtarlarımızın özlük haklarını yaptıkları işlerle mütenasip hale getirdik”

2015 yılı şubat ayından bu yana toplantılar yaptık. Niçin muhtarlarla bu kadar sık irtibat halindeyiz. Muhtarlar bu yönetim sisteminin temelidir. Hem milletimizin nabzını en iyi şekilde tutacağımızı hem de 85 milyona ulaşabileceğimizi hem de ülkenin gerçek fotoğrafını bulabileceğimizi biliyoruz. 2002'den beri demokrasimizin uçbeyleri olarak gördüğümüz muhtarlarımızı destekledik.

Muhtarlarımızın maaşlarını, sigortalarını ve diğer özlük haklarını yaptıkları işlerle mütenasip hale getirdik. Adrese dayalı kayıt sistemini muhtarlara da açtık. Metruk binaları muhtarlarımız sistem üzerinden bildirebiliyor. Ayni yardımlara muhtarları da dahil ettik.

Belediye başkanlığı, kaymakamlık, valilik gibi üs müesseselerle ilişkilerin sürdürülebilir olmasını muhtarlıklarımız temin ediyor. Muhtarlık kurumunun lağv edilmesi gibi önerilere biz katılmıyoruz. Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımız gereklidir. Muhtarlıklarımızın daha işlevsel hale getirilmesi düşünülebilir. Bu dönüşüm kolayca yapılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bakan Yerlikaya’ya talimat

Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum; muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılası çalışmalarını gündeme alın. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın, valililerimizin görüşlerini alarak çalışmayı süratle hayata geçirelim. Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında çözüme kavuşturalım.

"3 günde 59 teröristi gömdük"

Milli bekamızın teminatı 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesini her şart altında gözetmek kırmızı çizgimizdir.

Bu coğrafyada yaşamanın bedelini her gün ödedik ve ödüyoruz. Asıl mesele ülke içinde birilerinin hala Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada neye tekabül ettiğinin farkına varamamış ya da farkına varsa bile kabul edememiş olmasıdır. Toprak bütünlüğümüze sahip çıkmak, üniter yapımızı korumak, milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek bizim kırmızı çizgimizdir. 12 şehidimiz oldu değil mi; peki ardından ne oldu 3 gün içinde 59 teröristi gömdük.

Bugün sınırlarımız içinde terör bitme noktasına geldiyse bunun en önemli sebebi Irak ve Suriye sahasında yürüttüğümüz operasyonlardır.

Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon açıklaması

(sınır ötesi operasyonlar) Durmayacağız. Nerelerde bunlar için bu tür kaynaklar varsa işte bu kaynaklarını vurarak yok edeceğiz, yok ediyoruz. Ve bütün bunlarla beraber teröristler de bertaraf oluyor. Bu operasyonlarımızı son terörist ülkemiz ve milletimiz için tehlike olmaktan çıkarılıncaya kadar devam edeceğiz.

“Kendi kişisel ihtiraslar uğruna bölücü örgütün emellerine koçbaşlığı yapanları milletimiz affetmeyecektir”

Kendi kişisel ihtirasları ve parti içi iktidar hesapları uğruna bölücü örgütün emellerine koçbaşlığı yapanları milletimiz asla affetmeyecektir. Siyaset kurumunun terör gibi doğrudan milli güvenliğimize dair bir konuda güç birliği içinde hareket etmesi millete karşı mesuliyetinin gereğidir.

Merkez Bankası rezervlerimiz tarihinin en yüksek rakamı olan 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır."

Kaynak: Haber Merkezi