Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı

"Amacımız insanı ve insanı değerleri merkeze alan, gelişimci diplomasi anlayışıyla bir barış kuşağı tesis etmektir. On binlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban vermiş Türkiye, terörün kanlı yüzünü tanıyan bir ülkedir. Terörizmin farklı biçim ve tezahürleriyle 40 yıldır mücadele ediyoruz. Terörle mücadele tecrübemiz uluslararası iş birliğinin bu tehditle başa çıkmak için elzem olduğunu gösteriyor.

Bölgesel çatışmalar, siyasi istikrarsızlıklar ve yoksulluk tarafından tetiklenen göç hareketleri de temel kırılganlıklardan biri haline geldi. Türkiye olarak, geçici koruma altındaki Suriyeliler de dahil olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz. İnsani yardımlar, sorunlarla mücadelede temel araçlardan bir diğeridir. Gazze'ye gönderilen yardımlardan üçte birini Türkiye olarak biz üstlendik.

Yeniden Asya girişimimizle, ata yurdumuz Asya ile ilişkilerimizi her anlamda ortak öncelikler temelinde güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2013 yılından bu yana sahip olduğumuz diyalog ortaklığı statümüz sayesinde teşkilat Asya ile önemli diyalog kanallarımızdan birisi haline gelmiştir.

İsrail'in durdurulması, kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım, bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının artırılarak sürdürülmesi gerekiyor."

Kaynak: Haber merkezi