Sırrı Süreyya Önder, depremzede ailelerin eylemine katıldı: Sorumlular hesap vermeli Sırrı Süreyya Önder, depremzede ailelerin eylemine katıldı: Sorumlular hesap vermeli

Elips Haber yazarı Cemile Bayraktar bugünkü köşesine Türkiye’nin gündeminde yer alan Erdoğan-Özel görüşmesini taşıdı. Görüşmeye hem olumlu hem de tedbirli yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, “Başkanlık sistemine geçildiğinden bu yana ülkede yolunda giden pek bir şey yok, Bahçeli başkanlık sisteminin en ateşli savunucusu ancak CHP’nin başkanlık sistemine eleştirel yaklaştığı net. Dolayısıyla olası bir AK Parti-CHP ittifakı, güçlü parlamenter sisteme dönüşün ilk adımı olabilir. Zor ama imkansız değil” dedi.

Cumhur ittifakı’nın Türkiye’de MHP’den başka kimseye yaramadığını söyleyen Bayraktar, “Dolayısıyla bu ittifakın çatırdaması olasılığı siyaset açısından olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir. Ancak elimizi vicdanımıza koyup dürüst konuşmamız gerekirse, ittifakın oluşturduğu olumsuz durumların tümünü de MHP’nin karnesine yazmak haksızlık olur” İfadelerini kullandı.

Cemile Bayraktar’ın ‘Erdoğan-Özel görüşmesi: siyasette alternatif bir yol mu?’ yazının tamamı için tıklayınız

Kaynak: Haber Merkezi