Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Mamak’ın, 40’tan fazla ilin Ankara’ya giriş kapısı ve Ankara’nın nüfus açısından dördüncü büyük ilçesi olduğunu hatırlattı. Erdoğan, “Mamak’ın eski hâlini hepimiz hatırlıyoruz. Daha önce Mamak deyince akla ilk gecekondular gelirdi, çarpık yapılaşma gelirdi, yokluk ve yoksulluk gelirdi” dedi.

"Mamak, Ankara’da bir başarı hikâyesi olarak kendinden söz ettiriyor"

Erdoğan, kendilerinin hem belediye hizmetleri hem de hükûmet yatırımlarıyla Mamak’a yakışmayan bu tabloya son verdiklerini vurguladı. Erdoğan, Mamak’ın eski görünümünden kurtulması ve bir daha geriye düşmemesi için her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Böylece Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara’daki sembollerinden biri hâline dönüştü” ifadesini kullanan Erdoğan, “Artık büyüyecek yeri kalmamış ve bunun yol açtığı sorunların altında ezilen kimi ilçelere göre Mamak, hâlâ potansiyeli yüksek yerlerin başında geliyor. Her ne kadar biraz geriden gelmiş olsa da Mamak bu yarışta giderek öne geçen bir ilçemizdir. Modern binalarıyla, yeşil alanlarıyla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle ilçemiz göz dolduruyor. Özellikle belediye yatırımlarında ilçemiz, Ankara’da bir başarı hikâyesi olarak kendinden söz ettiriyor” dedi.

CHP'li Dinçer'den Mersin'de tamamlanmayan yatırımlarla ilgili araştırma önergesi CHP'li Dinçer'den Mersin'de tamamlanmayan yatırımlarla ilgili araştırma önergesi

Erdoğan, "Hangi kökene, meşrebe, fikre, siyasi görüşe mensup olursa olsun her vatandaşımız başımızın tacıdır. Teröre ve şiddete bulaşmadığı, bu millete ihanet etmediği sürece hangi partiye oy verirse versin herkesi bağrımıza bastık. Tek parti zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan CHP yönetimi, ırkçılık, ayrımcılık ve bölücülükte yine kendi kötü geçmişiyle yarışıyor. Her kim bölgecilik yapıyor, insanları etnik kökenine göre ayırıyorsa bu milletin huzurunu istemiyor demektir" dedi.

Erdoğan, 35 bin vatandaşa hitap etti

Yaptığı konuşmada sık sık altılı masayı eleştiren Erdoğan, “Mayıs seçimlerinden sonra suçu vatandaşa ve CHP adayı zata yıktılar. Ne oldu altılı masa? Kimse kaldı mı? Hani liderler? Biz yine Meclisteyiz Şimdi gümbür gümbür 31 Mart'a yürüyor muyuz? Birlikte miyiz? İnşallah Mamak 31 Mart'ta destan yazacak. 31 Mart'ta Mamaklı kardeşlerimizle el ele verip eser ve hizmet siyasetini zirveye çıkartacağız. Rabbim şimdiden sizlerden razı olsun. Ankara bizim, hepimizin. Yeniden Ankara. Şu anda resmi rakamları aldım. Karşımda 35 bin Mamaklı var” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi