Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya mitinginde konuştu. Malatya'da yaptığı konuşmada Yeniden Refah Partisini eleştiren Erdoğan, "AK Parti'nin belediyecilik konusundaki becerisini ve tecrübesini kimseyle paylaşmayız. Ülkemizin pek çok il ve ilçesinde şöyle bir manzarayla karşı karşıya kaldık: Partimizin eski başkanlarınız, eski meclis üyelerini aday göstererek bize kaybettirmek için çalışan partiler ön plana çıktı. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür bir ülkedir, isteyen istediği yerde siyaset yapabilir. Biz kendi adaylarımızdan mesulüz. Ancak hem bize kaybettirmek için çalışıp hem çeşitli beyanlarla gölgemizde yürümeye çalışanlara müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

"Eser ve hizmet siyasetiyle demokrasi ve atılım kalkınmalarıyla şehrini geliştireni Malatya unutur mu?"

Malatyalı kardeşlerim kimin kendisine gönül verdiğini, kimin şahsi hesaplar peşinde koştuğunu çok iyi biliyor. Eser ve hizmet siyasetiyle demokrasi ve atılım kalkınmalarıyla şehrini geliştireni Malatya unutur mu? Dünyada başı dik şekilde dolaşmasını sağlayanı, bayrağının hep dalgalanması ve ezanlarının hiç susmaması için çalışanı Malatya ihmal eder mi? 6 Şubat depremlerinde Malatya'da ve diğer şehirlerimizde hayatlarını kaybeden 53 bin vatandaşımızı rahmetle yad ediyorum. Asrın felaketinde şehrimizde 78 bine yakın konut zarar gördü. Geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şehrimize 85 bine yakın çadır gönderdik. Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Halen şehrimizde 48 bin 830 konutun yapımı sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, şehir merkezindeki meydan ve şehir düzenlemesini yapıyor. İmar ve inşa çalışmaları için şehrimize 6 milyar TL ilave destek sağladık. Bununla yetinmiyor, depremzede şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak farklı üretim tesislerini hayata geçiriyoruz. Bu anlayışla savunma sanayilerimizi şehirlerle buluşturacak bir iskan projesi başlattık. 

"220 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapısı ve üst yapısı ile birlikte, depremin şehrimizdeki tüm izlerini silene kadar durup dinlenmeden çalışacağız. Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağız. Yıl sonuna kadar her ay 15-20 bin ilave ile 220 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Hibe yanında iki yılı ödemesiz, on yıl vadeli kredi desteğini de içeren bu projelerin ruhsatından inşasına kadar tüm safhalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte denetliyoruz. Veyhasıl, deprem ile sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hamdolsun, biz asrın birlikteliği ile, asrın felaketinin üzerinden geliyoruz. Allahın izniyle Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizi huzurlu, hareketli hale getirmekte kararlıyız. Hayatını kaybedenleri elbette geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları yerine koyacak azme, dirayete sahibiz. 

"Bize kaybettirmek için çalışan partiler ön plana çıktı"

Türkiye, diplomasisiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle ve sosyal yapısıyla dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. AK Parti'nin belediyecilik konusundaki becerisini ve tecrübesini kimseyle paylaşmayız. Ülkemizin pek çok il ve ilçesinde şöyle bir manzarayla karşı karşıya kaldık: Partimizin eski başkanlarınız, eski meclis üyelerini aday göstererek bize kaybettirmek için çalışan partiler ön plana çıktı. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür bir ülkedir, isteyen istediği yerde siyaset yapabilir. Biz kendi adaylarımızdan mesulüz. Ancak hem bize kaybettirmek için çalışıp hem çeşitli beyanlarla gölgemizde yürümeye çalışanlara müsaade etmeyiz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçnir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız dokunmaycak. E sonra? Sadece yalan yanlış konuşarak, sadece eleştirerek siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye ne çektiyse bu tür zübük siyasetçilerden çekmiştir.

Aylin Nazlıaka: 'Medeni kanunu sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz Aylin Nazlıaka: 'Medeni kanunu sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz

"Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğini biliyorum"

Maalesef son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğini biliyorum. Malatya'nın bu konuda tüm Türkiye'ye örnek olacağını biliyorum. 

Bizim siyaset ahlakımız söylediğini yapma, yapamayacağını söylememe üzerine kuruludur. Eğitimde, 5 bin 739 adet yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda 9 bin 170 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları yaptık. 1 stadyum ile 60 adet spor tesisi inşa ettik. TOKİ vasıtasıyla 24 bin 98 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Riskli yapı olarak belirlediğimiz 4 bin 859 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz 9 millet bahçesinden 5'ini tamamladık. 104 kilometrelik Malatya Hekimhan yolunu tamamladık.

Deprem dolayısıyla hasar gören Malatya-Nurdağ demiryolu kesimindeki çalışmalar sürüyor. Malatya'ya 15 baraj, 1 gölet, 20 sulama tesisi, 1 yer altı tesisi, 4 arazi taplulaştırması ve 10 adet HES inşa ettik, 6 barajın yapımı da sürüyor. Şehrimize 1 teknopark, 4 araştırma geliştirme merkezi ve 1 tasarım merkezi kurduk. Lisanslı kuru kayısı deposunu şehrimize kazandırdık. Görüldüğü gibi Malatya'ya getirdiğimiz yatırımlar, ne kadar özetlersek özetleyelim anlatmakla bitmiyor.

Kaynak: Haber Merkezi