1999 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve 24 yıl önce faaliyete geçen Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, 20 Ağustos gecesi yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla kapatıldı. Lisans sonrası eğitim veren esntitünün yerine, Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Ali Yerlikaya ‘Narin’ hakkında konuştu: Adalet tecelli edecek Ali Yerlikaya ‘Narin’ hakkında konuştu: Adalet tecelli edecek

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla, dört üniversitede bazı fakülte ve enstitüler kapatıldı, yerlerine yenileri kuruldu. Ayrıca Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İslami İlimler Fakültesinin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Erdoğan imzalı kararla, Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı, yerine Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatıldı, yerine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açıldı.

Gümüşhane Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Çankaya Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü ile  Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

Kaynak: Haber Merkezi