Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70 bin vatandaşın miting alanında olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı

"DEM, benim Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır"

“Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Bu pazarlıkta eser ve hizmet derdi yok. Sizi güya ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz. Kürt kardeşlerimizi, çarpık siyasetin mezesi haline getirmek için sahneledikleri oyunu ibretle takip ediyoruz.

PKK'yı sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz.

"Belediye başkan adayı listesini terör örgütünün belirlediği parti olmaz"

Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına saygı duyan herkesle oturur konuşuruz.

Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz. Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz. Elbette herkesle her şeyi konuşmaya varız, ancak kapımız, teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır.

Milletvekili listesini, belediye başkan adayı listesini, meclis üyesi listesini, genel merkez yönetimi listesini terör örgütünün belirlediği parti olmaz.

“CHP'yi, utanmadan Kürt kardeşlerimize umut diye pazarlıyorlar”

Son 21 yılda attığımız her demokratik adımı engellemek için karşımıza dikilen CHP'yi, utanmadan Kürt kardeşlerimize umut diye pazarlıyorlar.

İstanbul'da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyoruz.

31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup, özgür iradeleriyle kendilerinin, şehirlerinin geleceğine karar verecekleri dönüm noktası olacaktır."

Muhabir: Oğulcan Balcı