Rusya ve Suriye, PKK'nın "Kobani" olarak adlandırdığı Ayn el Arap'ta dikkat çeken bir adım atarak bölgeye bir askeri üs kurdu. Rusya'nın bölgede Türkiye sınır hattı yakınında büyük bir askerî üs inşa etmesi olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

Kurulumun tamamlanmadığını açıkladı

Üssün kurulumuna ilişkin açıklama, Rusya Uzlaşma Merkezi Direktör Yardımcısı Albay Oleg Ignasyuk'tan geldi. Ignasyuk "Rusya Federasyonu ve Suriye Arap Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri, Suriye-Türkiye sınırına yakın bölgede Kobani (Ayn el-Arap) üssünün kurulumunu tamamladı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan 'Anayasa' açıklaması MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan 'Anayasa' açıklaması

Rus TASS ajansı ise askerî üssün kurulma amacını "Çatışan taraflar arasındaki muharebe operasyonlarını durdurma sistemini izlemeye yönelik" ifadeleriyle değerlendirdi.

Türkiye sınırındaki askeri üsse olumlu adım olarak bakılıyor

"Astana Ruhu" kapsamında Ankara ile Şam arasında alt düzeyde başlayan heyetler arası görüşmeler devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında yapılması beklenen görüşme öncesi Rusya'nın bölgede Türkiye sınır hattı yakınında büyük bir askerî üs inşa etmesi olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

Kaynak: Haberler.com